Skocz do zawartości

Dobra i tania opalarka ?

hubert_tata

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobra i tania opalarka?

Czy takie połączenie jest możliwe.

Przy odrobinie szczęścia pewnie tak, ale mi ostatnio się nie udaje.

Nowiutka opalarka (Verto w kolorze zielonym) "zgasła" po kilku włączeniach - przepalił się element grzewczy.

Odeślę do sprzedawcy, bo nauczony doświadczeniem mam papiery i może naprawią w ramach gwarancji.

Poprzednia (Pegasus ciemnoniebieska) działała trochę dłużej (coś tam pokryłem i obkurczyłem ze 100 złączek), ale też się przepaliła.

Najdłużej, bo ponad dwa lata pracowała żółta Einhell i przepałiła się dopiero przy kolejnym oknie, bo jako jedyna służyła mi do skrobania farby :)

Ale normalnie używam opalarki do obkurczania izolacji (bardzo często) i pokrywania modeli (rzadziej, bo wiadomo - modeli konstrukcyjnych mało).

Dlaczego tak wymieniam te nazwy i kolory?

Bo one niczym innym się nie różnią (takie "dwubiegowe", moc 1500W :] ).

A może jednk są lepsze i też niedrogie marki !?

PS

Spotkał ktoś może grzałki do takich opalarek ?

Opublikowano

Ja też mam Verto ale póki co chodzi. Jak to jest nówka to do wymiany lub naprawy - nie ma innych opcji i nie odpuszczaj sprzedawcy. Używałem przy budowie trochę taniego sprzętu Kinzo i NuPower. Nie jest to jakaś rewelacja - warte tyle ile kosztuje :D ale do majsterkowania OK. Mam też starą wiertarkę Boscha, która regularnie się psuje (zawsze to samo - ulatuje jedna złączka) ale sam sobie ją naprawiam.

Generalna różnica jest taka, że w Kinzo wysiadała mechanika i to "terminalnie" a w Boschu mechanika ciągle jest OK. No i praktycznie cały tani sprzęt ma krótkie kable zasilające :lol2:

Opublikowano

Zgodnie z opisem potrzebujesz dwóch opalarek, odpuść jedną (tanią) i kup tylko dobrą :wink:

Bosch z płynną regulacją temperatury tu jest to. Ja polowałem na używanego i upolowałem na allegro. W ten sposób była prawie zgodna z Twoimi oczekiwaniami.

Faktem jest, że nowa jest upiornie droga ale ciągle warta ceny.

Opublikowano

Jako że mój tata jest "miłośnikiem" meblarstwa, czasem robi jakieś kuchnie czy inne meble :) , używa opalarki dość często, do tej pory mamy jedną i tą samą starego Bosha-teraz już ich nie widziałem. Działał już z kilkaset godzin ,również do rozpalania grilla i działa bez zarzutów :wink: .

Ja jestem przekonany tylko do Bosha jeszcze żadne z ich narzędzi -a mamy ich kilka się nam samo nie zepsuło, sprzedawca dawał na wkrętarkę seria "zielona"(niby gorsza od "niebieskiej"(tej lepszej) (dwa razy droższej) max rok używania, mamy na niej datę zakupu 1998-dopiero ostatnio akumulator nie wydala ,tak cały czas przez 10 lat była używana naprawdę często ,wiele mebli z pod niej wyszło :D .

Opublikowano

U mnie od prawie roku bez problemu działa Pegasus (taka marketowa chińszczyzna za 20zł).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.