hubert_tata Opublikowano 4 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2008 Dobra i tania opalarka? Czy takie połączenie jest możliwe. Przy odrobinie szczęścia pewnie tak, ale mi ostatnio się nie udaje. Nowiutka opalarka (Verto w kolorze zielonym) "zgasła" po kilku włączeniach - przepalił się element grzewczy. Odeślę do sprzedawcy, bo nauczony doświadczeniem mam papiery i może naprawią w ramach gwarancji. Poprzednia (Pegasus ciemnoniebieska) działała trochę dłużej (coś tam pokryłem i obkurczyłem ze 100 złączek), ale też się przepaliła. Najdłużej, bo ponad dwa lata pracowała żółta Einhell i przepałiła się dopiero przy kolejnym oknie, bo jako jedyna służyła mi do skrobania farby Ale normalnie używam opalarki do obkurczania izolacji (bardzo często) i pokrywania modeli (rzadziej, bo wiadomo - modeli konstrukcyjnych mało). Dlaczego tak wymieniam te nazwy i kolory? Bo one niczym innym się nie różnią (takie "dwubiegowe", moc 1500W :] ). A może jednk są lepsze i też niedrogie marki !? PS Spotkał ktoś może grzałki do takich opalarek ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piejar Opublikowano 4 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2008 Ja też mam Verto ale póki co chodzi. Jak to jest nówka to do wymiany lub naprawy - nie ma innych opcji i nie odpuszczaj sprzedawcy. Używałem przy budowie trochę taniego sprzętu Kinzo i NuPower. Nie jest to jakaś rewelacja - warte tyle ile kosztuje ale do majsterkowania OK. Mam też starą wiertarkę Boscha, która regularnie się psuje (zawsze to samo - ulatuje jedna złączka) ale sam sobie ją naprawiam. Generalna różnica jest taka, że w Kinzo wysiadała mechanika i to "terminalnie" a w Boschu mechanika ciągle jest OK. No i praktycznie cały tani sprzęt ma krótkie kable zasilające :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojot Opublikowano 4 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2008 Zgodnie z opisem potrzebujesz dwóch opalarek, odpuść jedną (tanią) i kup tylko dobrą :wink: Bosch z płynną regulacją temperatury tu jest to. Ja polowałem na używanego i upolowałem na allegro. W ten sposób była prawie zgodna z Twoimi oczekiwaniami. Faktem jest, że nowa jest upiornie droga ale ciągle warta ceny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milko Opublikowano 4 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2008 Jako że mój tata jest "miłośnikiem" meblarstwa, czasem robi jakieś kuchnie czy inne meble , używa opalarki dość często, do tej pory mamy jedną i tą samą starego Bosha-teraz już ich nie widziałem. Działał już z kilkaset godzin ,również do rozpalania grilla i działa bez zarzutów :wink: . Ja jestem przekonany tylko do Bosha jeszcze żadne z ich narzędzi -a mamy ich kilka się nam samo nie zepsuło, sprzedawca dawał na wkrętarkę seria "zielona"(niby gorsza od "niebieskiej"(tej lepszej) (dwa razy droższej) max rok używania, mamy na niej datę zakupu 1998-dopiero ostatnio akumulator nie wydala ,tak cały czas przez 10 lat była używana naprawdę często ,wiele mebli z pod niej wyszło . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filonxxxl Opublikowano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 Witam Może nie najtańsze, ale dość ciekawe urządzonko: KLIK ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mRqS Opublikowano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 U mnie od prawie roku bez problemu działa Pegasus (taka marketowa chińszczyzna za 20zł). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.