Freestyler91 Opublikowano 5 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 zadam troche glupie pytanie ale wolę nie kupowac kota w worku nie znając sie jeszce na modelach. wiec jaka jest roznica miedzy aparatura 2 kanałową a 4 kanałową?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raffik Opublikowano 5 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 2 kanały :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :szukaj: na forum - tu jest od groma tematow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 5 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 zadam troche glupie pytanie ale wolę nie kupowac kota w worku nie znając sie jeszce na modelach.wiec jaka jest roznica miedzy aparatura 2 kanałową a 4 kanałową?? Kolega już odpowiedział... 1 kanał - jedna funkcja. 2 - kanały - dwie funkcje 4 kanały - cztery funkcje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 5 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 Zmień łaskawie temat na cokolwiek mówiący! Litości... :evil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rc Opublikowano 5 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 Jak masz zamiar kupno apki oddzielenie z heli to kupuj z minimum 6 kanałów bo tyle jest potrzebne do sterowanie heli ze zmiennym katem łopat i żyrem z hh i wiadomo aparatura musi mieć funkcje heli. Ale za w czasu zmień trochę temat ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 5 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 aparatura aparatura srapka. NADAJNIK! Sorry, ale nienawidzę słowa aparatura. :evil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 5 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 zadam troche glupie pytanie ale wolę nie kupowac kota w worku nie znając sie jeszce na modelach.wiec jaka jest roznica miedzy aparatura 2 kanałową a 4 kanałową?? Ja już na kota spojrzałem przez dziurkę, choć jeszcze nie kupiłem. Z tego co się zorientowałem, to co jest do 100zł, jest przeważnie na podczerwień i do niczego się nie nadaje. Nie co droższe są radiowe 2-kanałówki, ale właściwości lotne mają podobne - różnica tylko w sposobie sterowania. Sensownie zaczynają wyglądać trzy kanałowe, ale problem w tym, że za dobrą 3-kanałówkę trzeba zapłacić prawie tyle samo, co za proste 4-kanałówki, a możliwości "trójek" są znacznie mniejsze. Znalazłem kilka modeli 3-kanałówców, które są droższe niż 4 kanałowa Lama V3/V4 - z mnóstwem przydatnych funkcji - np. trening symulacyjny na PC, zamiast zmieniania modelu w kupę drzazg i odłamków, gdzie aparatura jest konrolerem symulatora. Wziąłem pod uwagę, że model RC nie żyje długo i w końcu konstrukcja się rozleci w stopniu wykluczjącym dalsze użycie. Zastaniemy z kupą drzazg i odrobiną elektroniki. Mając aparaturę 4-kanałową, możemy dokupić (jak tu koledzy nam pomagają) odbiornik, regulator, dokupić serwa i paczkę depronu, kilka listwek, trochę węgla i klej. Parę nieprzespanych nocy i masz nowy model. Z aparturą 3 -kanałową, a tym bardziej dwu kanałową, możesz co najwyżej zrobić bardzo prostego szybowca lub nadzwyczaj prostego motoszybowca. Mam jeszcze jedno pytanko do kolegów: Jaki jest realny zakres aparatury do Lamy V4? Opisy podają od 100-150m. Ja podejrzewam, że raczej koło 50m (weź co mówi sprzedawca i podziel przez dwa - zasada klienta). Może jakiś użytkownik Lamki zdradzić tę tajemnicę dla dobra ludzkości? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.