Tomek_ Opublikowano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 witam ponownie niedawno dotarl do mnie naped i serwa, no i chce to wszystko przetestwac, na budowe nie mialem czasu zastanawiam sie czy moge smiglo podpiac do zasilacza czy nadajnik tez moge tak podpiac ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 a co ci da podpięcie smigła do zasilacza :devil: może raczej silnik podłącz do zasilania :rotfl: a tak serio to napisz dokładnie co masz to Ci podpowiemy jak to podłączyć abyś niczego nie spalił... pamietaj odbiornik max. napięcie zasilania 6V podobnie serwa nie wiem jaki masz silnik i regulator ?! nadajnik to 9,6V Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_ Opublikowano 7 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 regulator Tower pro 25A - na koszulce pisze TowardPro :roll: silnik emax cf2822 śmiglo 10x4.7 / 254x119.5mm ps. co myslicie o tym ? http://allegro.pl/item374466744_ladowarka_z_balancerem_ek2_0851.html tak na poczatek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 ładuje dobrze, ale długo mi 1600mah ~3h zabiera czasu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 Kurcze, widziałem dziś tę ładowarkę w ofercie Airhobby, na Tarchominie... W sklepie liczyli sobie prawie 100% więcej... 70zł... :x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
attyla Opublikowano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 Tomek regulator mozesz zasilić z dowolnego źródła prądu stałego o napięciu 12 V i odpowiedniej wydajności prądowej (np. zasilacz komputerowy, akumulator 12V 7-12 Ah) tylko nie pomyl biegunów bo spalisz regulator. i jeszcze uściślijmy to co trzymasz w ręku to nadajnik (do niego musisz mieć pakiet zasilający) to co wkładasz do modelu to odbiornik i zasilasz go poprze regulator obrotów . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_ Opublikowano 7 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 attyla - napewno na 12V pojdzie ? nie spali sie ? oczywiscie piszac nadajnik chodzilo mi o aparature, w pierwszej czesci chodzilo o elektronike modelu (cala) a nastepnie o apke mam zasilacz do laptopa (a nawet 2 ) czy moze byc ? kabelki sa 2, czarny i czerwony, czerwony z tego co sie orientuje to plusik chyba ?? no wiec ktory mam wlozyc do wtyczki zasilacza, a ktory owinac do okola wtyczki ? wracajac do apki, jest to o tyle dobre ze na razie nie mam zasilacza do flasha5 i pakiecik mam rozladowany, do testow mialem posklejane 8 aku od GP ale musialem rozmontowac czy wiecie gdzie moge kupic taki koszyczek na 8 aku AA ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raffik Opublikowano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 zlutuj. bedziesz mial pewniej i na przyszlosc sie nada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 witam, Panowie zasilacze do laptopów mają napięcia od 16V-24V !!! najlepiej znajdź taki zasilacz co bedzie miał napisane 12V i od 1-10A wiecej Ci nie trzeba, co prawda silnika ze smigłem nie pokręcisz, ale do testów czy wszystko sparwne bedzie OK PS. co do biegównowości to na zasilaczu powinno być narysowane gdzie + i gdzie - na wtyczce !!! Pamietaj sprzęt modelarski szybko się pali :devil: więc uważaj i dwa razy sprwadz zamin podłączysz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rc Opublikowano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 Ja bym Ci polecił sprawdzić bieguny miernikiem bo u mnie nie zgadzały sie z naklejka a szkoda abyś sobie sprzęt spalił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
attyla Opublikowano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 Tomek pierwsza sprawa w modelarstwie to czytać dokładnie co jest napisane nic na wiarę przecież na zasilaczu jest napisane jakie napięcie jest na wyjściu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_ Opublikowano 8 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 lipa :/ jeden ma 16 i 32, a drugi 16 i nic z tego nie bedzie, jakos nie przyszlo mi do glowy aby sprawdzic :mrgreen: Raffik - co mam zlutowac ? jesli chodzi Ci o zasilacze to przykro mi ;p jeden laptop sluzy mi na co dzien, a drugi do obslugi programow GiS'owych bo na Viscie nie chodza (programy do kartografii) musze poszukac taki ze zmiennym napieciem ps. nie mam miernika ale mysle ze dioda wystarczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
attyla Opublikowano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 jak nie masz miernika to marsz do sklepu elektronicznego mi miernik za 14 zł spokojnie wystarcza na co dzień . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_ Opublikowano 8 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 a jaki to jest ? :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
attyla Opublikowano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 zwykły miernik uniwersalny taki z wyświetlaczem LCD http://www.allegro.pl/item371762213_super_mierniki_universalne_z_buzzerem_przewody.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tost Opublikowano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 "Dzien dobry, poprosze miernik za 12 zł" xD W kazdym elektronicznym chyba sa takie podstawowe. "Sam mam i sobie chwale " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_ Opublikowano 1 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 miernika nie mam jeszcze bo nie bylo kiedy kupic, ale mysle ze na wekendzie bedzie :mrgreen: co do zasilania mam stary zasilacz do kompow, taki co trzeba guzik wcisnac aby wylaczyc :twisted: proc 230MHZ wymiata dalej czy taki zasilacz podejdzie ? no i 2 pytanie regulator ma BEC, czyli, jesli sie nie myle moze zasilac odbiornik, pytanie, jak go podpiac ? :roll: czy wystarczy wpiac wtyczke do odbiornika ? ( taka jak przy serwach) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 1 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 1. Tak, zasilacz od komputera stacjonarnego będzie ok. Jest tam napięcie 12 V. 2. Tak, wtyczkę wpiąć do odbiornika w kanał gazu (nie wiem, który to kanał w Twoim nadajniku). Tylko uważaj, żeby wtyczki nie włożyć odwrotnie - taki błąd będzie Cię kosztował nowy odbiornik :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.