JakubPtaszyk Opublikowano 27 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Witam, Mam problem z nowym, świeżo wyjętym z pudełka kopterem firmy overmax. Kopter po włączeniu zaczyna mrugać z bardzo duża częstotliwością, a po chwili diody mrugają z częstotliwością 1x na sekundę. Uruchamiam aparaturę i zgodnie z instrukcja poruszam lewym analogiem w gore i w dół. Po tej operacji rozlega się dźwięk sygnalizujący połączenie, a diody na kopterem świeca światłem ciągłym. Wszystko było by ok, gdyby tak pozostało, jednak po chwili kopter znowu mruga 1x na sekundę i nie reaguje. Po chwili znowu zapalają się diody światłem ciągłym i kopter zaczyna reagować, ale tylko na chwile i znowu się wyłącza. Czasem załącza się na 5 sekund, a czasem na 30. Czasy przerw tez się zmieniają. Raz nie działa 1-2s a za chwile minutę. Nie ma w tym żadnej reguły. Instrukcja nic nie mówi o takich przypadkach i nie mam pojęcia co robię nie tak. Może on jest po prostu uszkodzony? Sprawdzałem na obu aku, baterie w pilocie nowe. Z kamera i bez. Co mogę jeszcze zrobić? Co oznacza to mruganie (jak rozładowaniem aku, to mrugał znacznie szybciej i po około 30s mrugania wyłączył się zupełnie, ale wtedy tez na przemian sygnalizował szybkim mruganiem rozładowane aku i wolnym, nie wiem co) Z góry dziękuje za pomoc Tutaj filmik. Na początku drążek gazu jest na samym dole, a później dodaje trochę gazu i zostawiam nie ruszany na 10% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekK Opublikowano 27 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Czy Overmax wymaga żeby odwrotnie niż kiedykolwiek włączać zasilanie modelu PRZED zasilaniem aparatury? Bo logiki w tym żadnej. A linku do filmiku nie ma... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakubPtaszyk Opublikowano 27 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Mój błąd w opisie. Oczywiście najpierw aparatura na on, następnie kopter on i drążek gazu, góra - dół I brakujący link https://youtu.be/pncGkdV7kM4 Akurat na filmie więcej działa niż nie, a zazwyczaj jest odwrotnie. Na końcówce widać lepiej o co chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobUK Opublikowano 3 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 Jak już wcześniej wspominałeś, to wygląda jak słaba bateria ..... Może spróbuj podpiąć jakąć inną baterię, nawety nie od niego, oczywiście o odpowiednim V co byś go nie usmażył. Dziwnie się to zachowuje. MIałem kiedyś Syma X5C i tak samo się zachowywał jak ten twój kiedy była słaba bateria. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakubPtaszyk Opublikowano 7 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Poleciał do serwisu. Baterie były ok, sprawdziłem tez na innych i było tak samo. Dzięki, temat zakończony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi