Skocz do zawartości

Cap 232

kosa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Zrobiłem sobie model Capa 232, lecz tuż przed ukończeniem tego modelu usłyszałem ze Cap 232 poniżej 2m bardzo kiepsko lata. No i chyba potwierdził sie mit :P. Dzisiaj były 2 próby ulotnienia tego modelu obie zakończone pogonieniem kretów. Model po prostej latał przyzwoicie ale jak trzeba było zrobić nawrotkę to już gorzej, tylko trochę go przechyliłem i od razu na skrzydło i korek pionowy w dół. Co może być przyczyną takiego zachowania modelu??

Opublikowano

Może to były "zakłócenia na drążkach" :D a tak na poważnie to co mozna powiedzieć o modelu znająć tylko jego nazwę?

Na forum go pokazałeś ?

To mit że Cap mniejszy czy więkzszy żle lata.

Opublikowano

Za duże wychyły na sterach i normalna zwitka ,a Cap jak Cap bardziej to lubi od Katany czy futany, ale nie martw się one to też znakomicie potrafią zrobić.

Model do oblotu ustawiasz na 40%D/R i jeśli jet wszytko ok to podnosisz do góry aż właśnie do momentu zaistniałej sytuacji.

Oczywiście robisz to na bezpiecznej wysokości , bo na 2 metrach to już się model tylko trymuje przy lądowaniu, a nie zakręca i szuka miejsca.

Gość Anonymous
Opublikowano

Zasadniczo, przewalka na skrzydło może też być spowodowana ujemnym wzniosem skrzydła ;)

Opublikowano

no nie zmieniałem nic D/R miałem ustawione na 100% .... :( może i warto dać mu jeszcze jedną szanse, pękła tylko jedna strona i to nie za dużo, parę minut i będzie sklejony. A czy mogła być też przyczyną zbyt mała prędkość?? A i jeszcze wszystkie stery mam ograniczyć do 40%??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.