EnzO_CK Opublikowano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 Witam! Ukończyłem swój pierwszy model spalinowy - Ślizg. Został zbudowany na planach Wójcika ale i tak mała przeróbka była, ale głównie na tych planach. Wsadziłem do niego silnik lotniczy MVVS 4,6 ccm ;D . Chłodzenie odbywa się za pomocą okręconej dookoła głowicy ocynowanej miedzianej rurki. Sam wytoczyłem sobie koło zamachowe ale nie wiem czy nie za duże. Początkowo odpalałem go za pomocą skórzanego paska, ale się szybko zrywał więc kupiłem rozrusznik. Ale jak mnie nie trafiło to nie ma paska do niego :evil: . I tu pytanie do was modelarze: 1 Nie ma ktoś znajomego albo nie sprowadza czegoś z Wielkiej Brytanii? Ponieważ tam zanalazłem ten pasek. Zdjęcia na mojej stronce Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelmaniak Opublikowano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 :crazy: pasek rozruchowy chcesz sprowadzać z anglii? :crazy: Ja swoje CMB 45RS odpalam przemysłowym paskiem zębatym 6x500... cena 12zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnzO_CK Opublikowano 8 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 O fakt. Wyszedłem na głupa. Jeden pan się już ze mną skontaktował i powiedział co gdzie i jak. Można znać w jakich sklepach można to kupić? I chciałem sobie zrobić takie regulowane płaskowniki, ale gdzie to można kupić? Zna ktoś może adres www albo sklep? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnzO_CK Opublikowano 10 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 Pasek zakupiny :jupi: Cena 10zł. Jednak po zamontowaniu jest problem, bo ten rozrusznika nie może przekręcić tego silnika :evil: . A rozrusznik do 15cm?. Chyba się obraże na wszystkie MVVS'y. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelmaniak Opublikowano 10 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 Jutro pływamy nad zalewem w Kielcach - przyjdź to powiem Ci co i jak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnzO_CK Opublikowano 13 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2008 Sorry modelmaniak ale zły chumor matki + taka pogoda. Nie mogłem po prostu. :| . Kiedy zazwyczaj pływasz? Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.