Jozolek Opublikowano 6 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Mam takie pytanie odnośnie zasilania modelu buduje taki pojazd : Czy da rade zasilać go na zwykłych akumulatorkach paluszkowych? Jeśli tak to jak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 6 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zalezy ile V potrzebujesz. tak to paluszki w szereg połączone, podpięte w zasilanie regulatora silnika, a z regulatora zasilasz odbiornik. Z tego co widze na zdjęciu brakuje czegoś do skręcania, tak że jeszcze jedno serwo na kierunek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozolek Opublikowano 6 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Ja dopiero buduje to zdjęcie jest z innego forum, sterowanie ciągiem silnika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 6 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Ale potrzebujesz czymś skręcać, więc jakis ster jak w szuwarkach musi byc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozolek Opublikowano 6 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Tutaj jest temat jak jakiś gościu to robi https://www.alexrc.pl/viewtopic.php?f=45&t=5036 Widac tam na zdj jak to steruje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 6 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 No dobra, steru nie ma Ale serwo i tak potrzebujesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozolek Opublikowano 6 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Jest tam na zdj. A czym by podpiąć te paluszki do regulatora? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietuh Opublikowano 6 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zapomnij o paluszkach nie ten prąd rozładowania, wytrzymać by mogły jedynie Sanyo Eneloop i to w układzie 2P ale koszt znacznie większy niż Lipo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozolek Opublikowano 6 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Aha generalnie chodziło mi żeby na ten model od razu nie wydawać razem z ładowarką ale skoro nie da rady to muszę kupić pakiet i ładowarkę :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 6 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Aha generalnie chodziło mi żeby na ten model od razu nie wydawać razem z ładowarką ale skoro nie da rady to muszę kupić pakiet i ładowarkę :/ A silnik trójfazowy i regulator jest? Aparatura do zdalnego sterowania jest? to i lipo musi być i ładowarka ,na paluszkach nigdzie nie zajedziesz. Silnik jest mocowany do serwa i model skręca wektorem ciągu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozolek Opublikowano 6 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Aparatura będzie bo jedzie i dzięki uprzejmości użytkownika kazikfer ją od niego dostane, niby 2 kanały ale do takiego czegoś starczy Co do elektroniki tata powiedział że jak zbuduję całą konstrukcję to mi zamówi:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi