Ralu Opublikowano 7 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Witam, mam pytanie do bardziej obytych w temacie. Składam na przyszły sezon Su 26M z GW. W planach jest zasilanie dwoma pakietami 2S 1500 Lipo. poprzez Jetti Max Bec 2. W modelu będzie silnik DLE 30. Moje pytanie jest odnośnie zasilania zapłonu. Czy jest bezpieczne zasilanie zapłonu z tych samych pakietów co odbiornik i serwa. Wyczytałem iż, wskazane jest zasilanie z o dzielnego pakietu i stosowanie osobnego wyłącznika. Jeśli tak to dlaczego? Jeśli jest to rozsądne to mogę dołożyć jeszcze jedną baterię i wyłącznik żaden problem, tylko czy jest sens dodatkowo obciążać model...? Z góry za podpowiedzi Mariusz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek Oleksy Opublikowano 16 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 Takie zasilenie stanowczo odradzam, widziałem już kilka spalonych zapłonów i tylko dzięki oddzielnemu zasilaniu te modele nadal istnieją Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz.S Opublikowano 16 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgadzam się z Radkiem nic nie szkodzi założyć dodatkowy pakiet (to tylko kilka gramów). Dodatkowy pakiet to niewielki ciężar ale będziesz miał w zamian święty spokój przy lataniu a bezpieczeństwo najważniejsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okruszek Opublikowano 17 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 W mojej EXTRA 300 LP z GW. Zasilanie odbiornika odbywa sie przez Turnigy MEGABEC 8 - 2S 2200mAh Zapłon przez - 2S 1300 mAh Silnik TR-32 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ralu Opublikowano 17 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 Dzięki za podpowiedzi. W modelu będzie oddzielny pakiet 2S i wyłącznik do zasilania zapłonu. Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie zasilania serw. Czy zasilać je tradycyjnie przez odbiornik? Czy może bezpośrednio z regulatora? Mam spektrum i nigdzie nie mogę znaleźć info odnośnie wytrzymałości prądowej tego odbiornika (AR 6210) Pozdrawiam Ralu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xan86 Opublikowano 17 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 Dzięki za podpowiedzi. W modelu będzie oddzielny pakiet 2S i wyłącznik do zasilania zapłonu. Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie zasilania serw. Czy zasilać je tradycyjnie przez odbiornik? Czy może bezpośrednio z regulatora? Mam spektrum i nigdzie nie mogę znaleźć info odnośnie wytrzymałości prądowej tego odbiornika (AR 6210) Pozdrawiam Ralu. Spokojnie Możesz zasilić serwa z odbiornika. Ale 6 kanałów to chyba trochę mało : 2x wysokośc, 2x lotki, 1x kierunek, 1x gaz, 1x killswitch do wyłączania silnika = 7. Brakuje jednego kanału. Chyba, że wysokość Zrobisz po V kablu. Możesz tez pomyśleć o regulatorze typu Dualsky VR Pro Duo, przez który można puścić najbardziej obciążone serwa np. wysokość i lotki, a resztę przez odbiornik odciążając go. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ralu Opublikowano 17 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 Tak, w planach jest wysokość na kablu "Y" Regulator jest Jeti Max Bec 2. Czyli będzie wysokość zasilana bezpośrednio z regla, poprzez kabel Y Dzięki za podpowiedzi. Ralu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi