ali1983 Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 dzięki, dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 :jupi: druga i czwarta fotka nie otwiera się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ali1983 Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 u mnie wszystko chodzi!!! paliwo zamówione także teraz tylko czekać na pogodę i do góry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ali1983 Opublikowano 1 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2008 dziś był kolejny lot. wyszło, że jeszcze muszę zmniejszyć ster kierunku, bo model strasznie wariował i wychylić silnik bardziej w dół (ostatnio miałem to zrobić). odbył się tylko 1lot, bo wcześniej znajomy puszczał Gilesa z cmpro a potem było już późno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 16 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2008 Witam ja również wziąłem się za Wicherka tylko 10-tkę planuję założyć mu OS MAX 10 LA i tak sobie myślałem czy motorek 1.8cm nie będzie za duży do niego ale przecież można zamontować większe np.8calowe śmigiełko o trochę mniejszym skoku i będzie ok. ps.jak tu umieszczać fotki bo jestem tu nowy i nie bardzo wiem? Pozdrowienia 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ali1983 Opublikowano 16 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2008 ja wklejam zdjęcia przez imageshack.us : klikasz "przeglądaj", wybierasz zdjęcie, następnie rozmiar (RESIZE IMAGE) i klikasz HOST IT, chwilę czekasz i potem zaznaczasz i kopiujesz link opisany jako HOTLINK FOR FORUMS1 (gdzieś poniżej obrazka) i wklejasz to na forum w twojej wypowiedzi. powinno wyjść (mi wychodzi). dobrze jest aby zdjęcie miało mniejszy rozmiar to idzie szybciej bo takie z 6mpx to konwertuje ze 3 minuty a co do silnika to do mojego wicherka 15 asp25 okazał się za duży i tak na pół gazu było jeszcze ok ale na maxa to się robił straszny wariat. wicherek poczeka na mniejszy silnik a teraz remontuje trenera po kontakcie z anteną z lotniska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 16 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2008 więc tak se to wygląda narazie, wieczorkiem umieszczę jeszcze kilka fotek ps. dzięki za radę a tak przy okazji to ładny ten trenerek.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ali1983 Opublikowano 16 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2008 będzie jeszcze ładniejszy jak go skończę. a twój wicherek też jest niczego sobie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 16 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2008 Dzięki,to mój pierwszy model silnikowy wcześniej tony kartonówek i kilka szybowców.W tym planuje zrobić lotki,żeby się nauczyć latać a jak go skończę i będzie ładnie latał, to spróbuje jakiegoś 2płata pod akrobację :twisted: Pozdrawiam 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 18 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2008 Dziś chwycę podwozie.Co bardziej polecicie na golenie:blachę duralową czy druciki stalowe? Pozdrawiam 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ali1983 Opublikowano 18 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2008 ja miałem drut stalowy 3mm i kółka 50mm ale to nie dawało rady do 1,5kg wagi - przy zetknięciu z ziemią model od razu przewracał się na plecy i druty się odginały do tyłu. większe kółka rozwiązałyby problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 18 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2008 Mój będzie ważył ok 700 gramów myślę o 2 drutach 1,5mm na 1 goleń, powinno wytrzymać Pozdrawiam 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareks90 Opublikowano 12 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2010 Przepraszam że odgrzeje kotleta ale mam pytanie. Również wykonuje wicherka i mam problem z rozwiązaniem mocowania statecznika poziomego. Mianowicie czy ma on być równoległy z dolną listewką? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek504b Opublikowano 12 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2010 W Wicherku statecznik poziomy jest chyba równoległy do osi modelu. Dolna listewka kadłuba nie jest równoległa do tej osi. Mam nadzieję, że tutaj będzie coś widać. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fdeb76f48a32242e.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareks90 Opublikowano 12 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2010 jak najbardziej widzę. tylko pytanie czemu alehar ma na swojej stronie inne plany? http://www.alehar.aplus.pl/images/artykuly/wicherek_cz2_img_male/atrykuly_wicherek_cz2_3.jpg widziałem również wicherki które mają przymocowany płasko SP ale maja plaski SP a ja posiadam z żeberkami jak p.Shier przykazał (mam nadzieję) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.