karlem Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Opublikowano 29 Sierpnia 2008 :jupi: druga i czwarta fotka nie otwiera się
ali1983 Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Autor Opublikowano 29 Sierpnia 2008 u mnie wszystko chodzi!!! paliwo zamówione także teraz tylko czekać na pogodę i do góry.
ali1983 Opublikowano 1 Września 2008 Autor Opublikowano 1 Września 2008 dziś był kolejny lot. wyszło, że jeszcze muszę zmniejszyć ster kierunku, bo model strasznie wariował i wychylić silnik bardziej w dół (ostatnio miałem to zrobić). odbył się tylko 1lot, bo wcześniej znajomy puszczał Gilesa z cmpro a potem było już późno.
Gość Anonymous Opublikowano 16 Września 2008 Opublikowano 16 Września 2008 Witam ja również wziąłem się za Wicherka tylko 10-tkę planuję założyć mu OS MAX 10 LA i tak sobie myślałem czy motorek 1.8cm nie będzie za duży do niego ale przecież można zamontować większe np.8calowe śmigiełko o trochę mniejszym skoku i będzie ok. ps.jak tu umieszczać fotki bo jestem tu nowy i nie bardzo wiem? Pozdrowienia 8)
ali1983 Opublikowano 16 Września 2008 Autor Opublikowano 16 Września 2008 ja wklejam zdjęcia przez imageshack.us : klikasz "przeglądaj", wybierasz zdjęcie, następnie rozmiar (RESIZE IMAGE) i klikasz HOST IT, chwilę czekasz i potem zaznaczasz i kopiujesz link opisany jako HOTLINK FOR FORUMS1 (gdzieś poniżej obrazka) i wklejasz to na forum w twojej wypowiedzi. powinno wyjść (mi wychodzi). dobrze jest aby zdjęcie miało mniejszy rozmiar to idzie szybciej bo takie z 6mpx to konwertuje ze 3 minuty a co do silnika to do mojego wicherka 15 asp25 okazał się za duży i tak na pół gazu było jeszcze ok ale na maxa to się robił straszny wariat. wicherek poczeka na mniejszy silnik a teraz remontuje trenera po kontakcie z anteną z lotniska
Gość Anonymous Opublikowano 16 Września 2008 Opublikowano 16 Września 2008 więc tak se to wygląda narazie, wieczorkiem umieszczę jeszcze kilka fotek ps. dzięki za radę a tak przy okazji to ładny ten trenerek.Pozdrawiam
ali1983 Opublikowano 16 Września 2008 Autor Opublikowano 16 Września 2008 będzie jeszcze ładniejszy jak go skończę. a twój wicherek też jest niczego sobie!
Gość Anonymous Opublikowano 16 Września 2008 Opublikowano 16 Września 2008 Dzięki,to mój pierwszy model silnikowy wcześniej tony kartonówek i kilka szybowców.W tym planuje zrobić lotki,żeby się nauczyć latać a jak go skończę i będzie ładnie latał, to spróbuje jakiegoś 2płata pod akrobację :twisted: Pozdrawiam 8)
Gość Anonymous Opublikowano 18 Września 2008 Opublikowano 18 Września 2008 Dziś chwycę podwozie.Co bardziej polecicie na golenie:blachę duralową czy druciki stalowe? Pozdrawiam 8)
ali1983 Opublikowano 18 Września 2008 Autor Opublikowano 18 Września 2008 ja miałem drut stalowy 3mm i kółka 50mm ale to nie dawało rady do 1,5kg wagi - przy zetknięciu z ziemią model od razu przewracał się na plecy i druty się odginały do tyłu. większe kółka rozwiązałyby problem.
Gość Anonymous Opublikowano 18 Września 2008 Opublikowano 18 Września 2008 Mój będzie ważył ok 700 gramów myślę o 2 drutach 1,5mm na 1 goleń, powinno wytrzymać Pozdrawiam 8)
mareks90 Opublikowano 12 Stycznia 2010 Opublikowano 12 Stycznia 2010 Przepraszam że odgrzeje kotleta ale mam pytanie. Również wykonuje wicherka i mam problem z rozwiązaniem mocowania statecznika poziomego. Mianowicie czy ma on być równoległy z dolną listewką?
leszek504b Opublikowano 12 Stycznia 2010 Opublikowano 12 Stycznia 2010 W Wicherku statecznik poziomy jest chyba równoległy do osi modelu. Dolna listewka kadłuba nie jest równoległa do tej osi. Mam nadzieję, że tutaj będzie coś widać. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fdeb76f48a32242e.html
mareks90 Opublikowano 12 Stycznia 2010 Opublikowano 12 Stycznia 2010 jak najbardziej widzę. tylko pytanie czemu alehar ma na swojej stronie inne plany? http://www.alehar.aplus.pl/images/artykuly/wicherek_cz2_img_male/atrykuly_wicherek_cz2_3.jpg widziałem również wicherki które mają przymocowany płasko SP ale maja plaski SP a ja posiadam z żeberkami jak p.Shier przykazał (mam nadzieję)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.