JumperTomek Opublikowano 19 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 Witam, powie mi ktoś co robię źle ? https://youtu.be/NhKumMl7SiY za chiny nie mogę go wyważyć, obrócę śmigło w drugą stronę i już leci ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 19 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 Jedna z opcji to taka, że wyważarkę masz nie wyważoną. Druga to taka, że przy mocowaniu śmigła jest nierównomierny rozkład mas. Zobacz jak się zachowuje śmigło gdy je postawisz w pionie. Albo jedno i drugie Ze swojego doświadczenia mogę powiedzieć, że wyważarki magnetyczne są kosmicznie dokładne, mucha narobi na śmigło i już je trzeba wyważać. Zwiększ nieco opory przez zmniejszenie szczeliny między prętem wyważarki i magnesem w imadle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JumperTomek Opublikowano 19 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 Dzięki, miałem dosyć małą szczelinę (1-2mm) Jak dam w pionie. powinno być widać na filmie. To zaraz leci na bok któryś. A żeby to wyważyć musiałem dużo taśmy dać ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi