scoobiemario Opublikowano 22 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2016 Czesc wszystkim! Tu Mariusz. Zapisalem sie na forum modelarzy po znalezieniu watku Tomasza o budowie P37 Los. Super samolot!. Jestem juz czlonkiem wielu roznych forum modelarskich, i po kilku dniach czytania roznych watkow tutaj, stwierdzilem ze ja moge sie czegos nauczyc od uzytkownikow, jak rowniez mam cos do zaoferowania. Latam somolotami "scale" czyli makietami. Najczesciej warbirdami. Zaczalem okolo 6-7 lat temu od helikopterow, ale po roku mi przeszlo. Samoloty jakos lepiej lataja Od dziecka budowalem plastikowe i kartonowe modele samolotow. Okolo dwoch lat temu zaczalem latac "giant scale" z silnikami spalinowymi. W USA giant scale to monoplaty powyzej 85 cali rozpietosci, dwuplaty powyzej 60 (chyba) albo samoloty w skali 1/4. Mam kilka modeli ARF, ale spedzam duzo czasu budujac kity. Lubie samoloty ktorych czesto nie widac na imprezach. W tej chwili pracuje nad Top Flite P47, zeby zastapic ten ktory sie wbil w ziemie kilka lat temu Nastepny bedzie Ziroli Ju87 Stuka w barwach lotnictwa Wegier. Prawdopodobnie z silnikiem Zenoah G62 Mam nadzieje ze nie bedzie za trudno moich postow czytac, nie mam zainstalowanego polskiego alfabetu Ponizej jest kilka zdjec. BF51 Messerschtang, Top Flite Mustang, 85 cali, zerwane pokrycie plastikowe, pokryty zywica i pomalowany w barwach przechwyconego przez Niemcy samolotu, DA50 silnik, 22x10 smiglo. Niestety juz nie lata. Przewod od paliwa pekl, i nie bardzo chcial szybowac. Zostal zastapiony tym samym modelem w wersji ARF Top Flite P47, 85 cali, Zenoah G62, 22x10 smiglo, pokryty zywica, latal super dopuki servo lotki sie nie zacielo. Teraz wlasnie pracuje nad takim samym, zeby poprzedni zastapic. Proctor Antic - kupilem go od kolegi bez silnika, zainstalowalem silnik elektryczny, przerobilem nos, lata na bateriach lipo 5S 4000mAh. Gee Bee Senior Sportster, zamienilem sie z gosciem z okolicy, naprawilem skrzydlo, obudowe silnika, odrestaurowalem. Ma chinski silnik MLD 35 ze smiglem 18x10, lata super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 22 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2016 Mariusz ,imponujące foty i opisy .Fajnie że masz zamiar do Nas dołączyć ale...najpierw zmień avatar zgodnie z regulaminem. Potem będziesz miał dostęp do forum . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scoobiemario Opublikowano 22 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2016 Ok, zrobione!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 22 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2016 Witaj więc na forum . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi