sebka34 Opublikowano 23 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2016 Od jakiegoś czasu posiadam gyroskop firmy FeiyuTech FY-20A latałem wcześniej na nim i było wszystko ok tzn model zachowywał sie normalnie czyli na włączonej stabilizacji skręcał wykonywał figury tak jak ja mu kazałem , lecz w monencie np gdy sytuacja byłe niebezpieczna po puszczeniu drążków model stabilizował swój lot. A w tej chwili jest tak;- na wyłączonej stabilizacji startuje jestem w powietrzu włanczam stabilizację i model oczywiście sie stabilizuje lecz gdy chcę skręcić lub wykonać jaką kolwiek figurę to model nie reaguje na moje polecenia tzn siłuje sie z stabilizatorem. Lecz gdy wyłącze stabilizator model sie słucha Wszystko jest dobrze podłączone dzisiaj nawet zrobiłem reset i nic nie pomogło. gyro chodzi na 2D czyli lotki i wysokość nie używam 3D co sie mogłe stać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 23 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2016 Sterownie funkcji Gyro jest na jednym kanale ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebka34 Opublikowano 23 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2016 Tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 24 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2016 Tak To sprawdź marginesy nastaw bo na jednym kanale masz przydzielone zakresy dla poszczególnych funkcji Gyro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebka34 Opublikowano 24 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2016 Mam gyro podpięty pod gear i jest on na switch-u jednobiegowym więc ustawienia są -0% do -100% zastanawiam sie czy nie mam w apce ustawionych za małych wychyleń jest to model fun flay cięzko sie latalo na pełnych wychyleniach widc przykręciłem je na 40% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 24 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2016 I Gyro sygnalizuje Ci poprawnie wybrane tryby lotu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebka34 Opublikowano 24 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2016 Co masz na myśli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 24 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2016 Aktualny tryb lotu który wybrałeś powinien wyświetlić się (potwierdzić) na gyro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebka34 Opublikowano 24 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2016 jak już pisałem jest podłączony pod switch jednobiegowy czyli z instrukcji mode 1 -the closed mode wyłączony mode 2 -the 3D mode 50% ustawień switch-a mode 3-auto balance mode. ja mam mode 1 i mode 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 25 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 jak już pisałem jest podłączony pod switch jednobiegowy czyli z instrukcji mode 1 -the closed mode wyłączony mode 2 -the 3D mode 50% ustawień switch-a mode 3-auto balance mode. ja mam mode 1 i mode 3 Ale czy gyro Ci to potwierdza jak przełączasz tryby ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 25 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 To select the modes, set your End Points Adjustment (EPA) for the 3-PositionSwitch as follows: Switch channel signal input 900-1200μS Auto 1200-1800μS 3D 1800-2100μS OFF nie lubisz czytać? Czy problemy z szukaniem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebka34 Opublikowano 25 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 Nie mam problemu zczytaniem i jak bym znalazł bym nie pytał a żyro. od momentu podania zasilania na regulator caly czas mruga czerwona dioda bez względu na to czy jest załączone żyro czy nie . Rozumiem ze przez mrugnięcia powinien zasygnalizować swoj tryb . Mam tylko odbiornik Ar 500 więc pozostał mi tylko kanał gear podwozie i nie potrafię zmienić tego w ustawieniach na przełącznik dwobiegowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 26 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2016 jak nie masz problemów z czytaniem to pewnie wiesz przy tych ustawieniach co podałeś wybierasz tryby Auto i 3D. Tylko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebka34 Opublikowano 26 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2016 Wybieram tryb wyłączony lub auto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 26 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2016 wybiadasz, wybadasz czy wybierasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebka34 Opublikowano 26 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2016 cZyNo nie wnosisz do posta nic mądrego i czepiasz sie sam nie wiesz czego. Skad takie dane z tymi ustawieniami zalączania trybów zyroskopi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 26 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2016 z instrukcji. a niby skąd? piszesz nie powiem jak i trzeba zastanawiać sie o co chodzi. Może trochę sie przyłożysz? i może zacznij od początku i napisz co zmieniłeś w aparaturze lub podłączeniach. I ustawianie żyro masz na kanale geat czy gear? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebka34 Opublikowano 26 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2016 Sam początek posta Przeczytaj stabilizator przeleżał na półce kilka miesięcy lecz teraz zbudowałem model Fun Flay który lata pięknie.Po pierwszym oblocie zmniejszyłem wychylenia lotek steru kierunki oraz wysokości na 40% oraz ustawiłem podwójny zakres wychyleń na wolnych switch-ach Postanowiłem zainstalować na jego pokładzie żyro. wystartowałem jedno okrązenie wzbiłem se troche wyżej i załączam żyro, widze że model zaczyna dość ostro schodzić w dół wiec wyłączyłem żyro. wylądowałem zresetowałem w ustawieniu poziomym model. i start wbiłem sie na odpowiednią wysokość, taką która da mi czas reakśji na niespodziewane sytuacje, i załącztłem żyroskop niby ok leci ładnie prosto lecz jak zacząłem skręcać ne reagował na moje polecenia tzn potrzebował by ogromnej przestrzeni by zawrócić ustawienia były na auto. Myśle ze powód może być zbyt małe wychylenia ustawion e na apce. a nie zmniejszone na stabilizatorze i elefttaki ze na apce lotki wychylają sie 1cm a na żyroskopie 2,5cm GEAR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 26 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2016 a może źle podłączyłeś żyro (zamienione kanały, lyb żyro do góry nogami), lub potencjometry sa w przeciwnych położeniach? Sprawdzałeś na sucho (przed startem) działanie tego modułu? I jeśli masz na "zwykłym" kanale podpięte sterowanie układem, to mam wrażenie że ustawianie 0% i -100% przełączają moduł tak jak napisałem. i z pierwszego postu wynika że moduł nagle przestał ci działać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebka34 Opublikowano 26 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2016 Z pierwszego posta wynika ro samo co z mojego ostatniego nie jestem laikiem prawidłowe podłączenia i odpowiednie rewersy to dla mnie peiorytet prze. Każdym ale to każdym lotem sprawdzam czy jest wszystko ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi