zazuPOL47 Opublikowano 12 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2008 witam jest powiedzenie żeglarskie: "Model gwizda, a sternik piz..." podobnie jest z moja wiedza na temat ładowarek i ich akcesoriów ] tu kieruje pytanie do osob ktore miaja kontakt z tymi akcesoriami i sa w stanie wytłumaczyć jak "zielonemu" w jaki sposob prawidłowo podłaczyc balanser do ładowarki a nastepnie pakiet do balansera. zestaw jak na zdjeciu, nie mam zadnych innych kabli, co potrzebuje!? pozdrawiam i z góry dziekuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 12 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2008 Potrzebujesz: http://nastik.pl/adapter-zlacz-balansera-p-1655.html << to załatwi połączenie balanser pakiet http://nastik.pl/kabel-komunikacyjny-ladowarka-sharkbalanser-p-731.html to załatwi sprawę balanser ładowarka a na koniec do połączenia ładowarki z pakietem musisz użyć kabla który z jednej strony będzie zaopatrzony w goldy męskie 4 mm średnicy a z drugiej strony będzie zakończony goldami do pary z pakietu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zazuPOL47 Opublikowano 12 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2008 goldy 4mm mam juz zamowione z modele.sklep.pl a co do tego łaczenia (ładowarka - balanser) to jets standrdowy kabelek 3żyłowy z wtyczka hitec-owską? podpina sie ja z 1 strony do balansera a z drugiej do czujnika temp. w sharku!? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 12 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2008 Do łączenia balansera i ładowarki wystarczy zwykły 3 żyłowy kabel. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zazuPOL47 Opublikowano 13 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2008 ale dziwi mnie fakt: ze od strony sharka podpina sie to w wtyczke czujnika temperatury jak to ma sie kumunikowac z balanserem??? pananoja czy faktycznie to tak działa!? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 13 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2008 Tak działa. To nie jest tylko port dedykowany do czujnika temperatury. Jedną z wtyczek podłączamy do gniazda czujnika temperatury(znajduje się na prawym boku ładowarki) a drugą do balansera (wtyczkę włączajcie zawsze wypustem skierowanym w kierunku lewego naroŜnika urządzenia – zobacz symbol namalowany na głównym panelu balansera). Cytat z instrukcji. A instrukcje można obejrzeć TU Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 15 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2008 Mam podobny zestaw i dokupiłem tylko adapter (taki rodzaj przejściówki lączącej pakiet z balanserem). Jeżeli użytkujecie balanser PB-5 to proszę o odpowiedź co oznaczają zapalone czerwone diody podczas ładowania jak i po zakończeniu. Cy oznacza to ze dana cela jest ok czy też niezbalansowana? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodek Ulas Opublikowano 15 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2008 Użytkuje ten zestaw jakiś czas i co do połączenia ładowarka-balanser to nic to nie da. Shark 10 nie pokazuje napięć na pojedyńczym ogniwie.Balanser łączymy do pakietu i jeśli migają czerwone diody to napięcie na tych celach jest wyrównywane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.