zazuPOL47 Opublikowano 12 Czerwca 2008 Opublikowano 12 Czerwca 2008 witam jest powiedzenie żeglarskie: "Model gwizda, a sternik piz..." podobnie jest z moja wiedza na temat ładowarek i ich akcesoriów ] tu kieruje pytanie do osob ktore miaja kontakt z tymi akcesoriami i sa w stanie wytłumaczyć jak "zielonemu" w jaki sposob prawidłowo podłaczyc balanser do ładowarki a nastepnie pakiet do balansera. zestaw jak na zdjeciu, nie mam zadnych innych kabli, co potrzebuje!? pozdrawiam i z góry dziekuje
Rafal B. Opublikowano 12 Czerwca 2008 Opublikowano 12 Czerwca 2008 Potrzebujesz: http://nastik.pl/adapter-zlacz-balansera-p-1655.html << to załatwi połączenie balanser pakiet http://nastik.pl/kabel-komunikacyjny-ladowarka-sharkbalanser-p-731.html to załatwi sprawę balanser ładowarka a na koniec do połączenia ładowarki z pakietem musisz użyć kabla który z jednej strony będzie zaopatrzony w goldy męskie 4 mm średnicy a z drugiej strony będzie zakończony goldami do pary z pakietu.
zazuPOL47 Opublikowano 12 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 12 Czerwca 2008 goldy 4mm mam juz zamowione z modele.sklep.pl a co do tego łaczenia (ładowarka - balanser) to jets standrdowy kabelek 3żyłowy z wtyczka hitec-owską? podpina sie ja z 1 strony do balansera a z drugiej do czujnika temp. w sharku!?
Rafal B. Opublikowano 12 Czerwca 2008 Opublikowano 12 Czerwca 2008 Do łączenia balansera i ładowarki wystarczy zwykły 3 żyłowy kabel.
zazuPOL47 Opublikowano 13 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 13 Czerwca 2008 ale dziwi mnie fakt: ze od strony sharka podpina sie to w wtyczke czujnika temperatury jak to ma sie kumunikowac z balanserem??? pananoja czy faktycznie to tak działa!?
Rafal B. Opublikowano 13 Czerwca 2008 Opublikowano 13 Czerwca 2008 Tak działa. To nie jest tylko port dedykowany do czujnika temperatury. Jedną z wtyczek podłączamy do gniazda czujnika temperatury(znajduje się na prawym boku ładowarki) a drugą do balansera (wtyczkę włączajcie zawsze wypustem skierowanym w kierunku lewego naroŜnika urządzenia – zobacz symbol namalowany na głównym panelu balansera). Cytat z instrukcji. A instrukcje można obejrzeć TU
Gość Anonymous Opublikowano 15 Czerwca 2008 Opublikowano 15 Czerwca 2008 Mam podobny zestaw i dokupiłem tylko adapter (taki rodzaj przejściówki lączącej pakiet z balanserem). Jeżeli użytkujecie balanser PB-5 to proszę o odpowiedź co oznaczają zapalone czerwone diody podczas ładowania jak i po zakończeniu. Cy oznacza to ze dana cela jest ok czy też niezbalansowana?
Włodek Ulas Opublikowano 15 Czerwca 2008 Opublikowano 15 Czerwca 2008 Użytkuje ten zestaw jakiś czas i co do połączenia ładowarka-balanser to nic to nie da. Shark 10 nie pokazuje napięć na pojedyńczym ogniwie.Balanser łączymy do pakietu i jeśli migają czerwone diody to napięcie na tych celach jest wyrównywane
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.