pkikul Opublikowano 4 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 ostatnie z głupich pytań czy jeśli mam podłączony amp przez kabel usb do komputera to mogę podłączyć lipola w celu sprawdzenia w MP wartości baterii W instrukcji ardu jest napisane że mogę gdzieś wyczytałem, że nie mogę na filmiku kalibracji widać, że mogę ale wolę zapytać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakubPtaszyk Opublikowano 4 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 Ja też myślałem że nie mogę, ale przez pomyłkę podłączyłem. Zorientowałem się po 15 minutach i nic się nie stało więc pewnie można, ale nie gwarantuje. Ja zasilanie mam przez oryginalne piny power module i ziomka wyjeta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pkikul Opublikowano 4 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 Dobrze wiedzieć również mam podłączone przez Power Module i zworka wyjęta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakubPtaszyk Opublikowano 4 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 Co do podłączenia kanałów to ja podłączyłem wszystkie 8 pierwszy kanał standardowo 3 żyły, a reszta tylko żyły sygnałów. Wszystko załatwiłem taśma 8 żył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gignasiak Opublikowano 4 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 Witam nie chce zakładać nowego tematu wiec podłączyłem się z moim problemem a mianowicie w moim apm 2.6 we Flight modes w kartkach z trybami lotu jest pusto nie ma żadnych opisów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakubPtaszyk Opublikowano 4 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 Na początek przeinstaluj program MP. Mi się też różne cyrki działy na słabszym kompie. W brew pozorom MP potrzebuje trochę mocy obliczeniowej (zaobserwowano w Praktyce) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gignasiak Opublikowano 4 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 Ok. jutro sprawdzę a mam jeszcze pytanie do testu silników potrzebne jest podłączenie usb i zasilanie silników ja mam z bec z regulatora 4 in 1 czy to nie zaszkodzi płytce apm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakubPtaszyk Opublikowano 4 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 Dla pewności możesz wyjąć zworke jp1 i na 100% wtedy nie zaszkodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gignasiak Opublikowano 5 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 Po zainstalowaniu nowego programu wszystko jest ok tylko nie wiem gdzie się ustawia parametry trybu RTL i jak zaprogramować fail safe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi