pkikul Opublikowano 4 Lutego 2016 Autor Opublikowano 4 Lutego 2016 ostatnie z głupich pytań czy jeśli mam podłączony amp przez kabel usb do komputera to mogę podłączyć lipola w celu sprawdzenia w MP wartości baterii W instrukcji ardu jest napisane że mogę gdzieś wyczytałem, że nie mogę na filmiku kalibracji widać, że mogę ale wolę zapytać
JakubPtaszyk Opublikowano 4 Lutego 2016 Opublikowano 4 Lutego 2016 Ja też myślałem że nie mogę, ale przez pomyłkę podłączyłem. Zorientowałem się po 15 minutach i nic się nie stało więc pewnie można, ale nie gwarantuje. Ja zasilanie mam przez oryginalne piny power module i ziomka wyjeta
pkikul Opublikowano 4 Lutego 2016 Autor Opublikowano 4 Lutego 2016 Dobrze wiedzieć również mam podłączone przez Power Module i zworka wyjęta
JakubPtaszyk Opublikowano 4 Lutego 2016 Opublikowano 4 Lutego 2016 Co do podłączenia kanałów to ja podłączyłem wszystkie 8 pierwszy kanał standardowo 3 żyły, a reszta tylko żyły sygnałów. Wszystko załatwiłem taśma 8 żył.
gignasiak Opublikowano 4 Lutego 2016 Opublikowano 4 Lutego 2016 Witam nie chce zakładać nowego tematu wiec podłączyłem się z moim problemem a mianowicie w moim apm 2.6 we Flight modes w kartkach z trybami lotu jest pusto nie ma żadnych opisów.
JakubPtaszyk Opublikowano 4 Lutego 2016 Opublikowano 4 Lutego 2016 Na początek przeinstaluj program MP. Mi się też różne cyrki działy na słabszym kompie. W brew pozorom MP potrzebuje trochę mocy obliczeniowej (zaobserwowano w Praktyce)
gignasiak Opublikowano 4 Lutego 2016 Opublikowano 4 Lutego 2016 Ok. jutro sprawdzę a mam jeszcze pytanie do testu silników potrzebne jest podłączenie usb i zasilanie silników ja mam z bec z regulatora 4 in 1 czy to nie zaszkodzi płytce apm
JakubPtaszyk Opublikowano 4 Lutego 2016 Opublikowano 4 Lutego 2016 Dla pewności możesz wyjąć zworke jp1 i na 100% wtedy nie zaszkodzi
gignasiak Opublikowano 5 Lutego 2016 Opublikowano 5 Lutego 2016 Po zainstalowaniu nowego programu wszystko jest ok tylko nie wiem gdzie się ustawia parametry trybu RTL i jak zaprogramować fail safe
Rekomendowane odpowiedzi