Ircowiec Opublikowano 7 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 Witam wszystkich, mam radio Radiolink AT9 i odbiornik R9D i mam taki problem po włączeniu zasilania na modelu na odbiorniku na kanałach pokazuje się zasilanie , sygnał na 1-2 sek co powoduje przestawianie się serw , czy da się to jakoś ustawić albo w inny sposób zrobić by tak się nie działo ? Dodam ze dzieje się tak jak aparatura jest wyłączona, wiem ze pierw powinno się włączać aparature a następnie model ale w moim przypadku omyłkowe włączanie w pierwszej kolejności modelu może doprowadzić do uszkodzeń mechanicznych po przez przestawiające się serwa. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 7 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 Większość odbiorników tak ma. Dlatego właśnie najpierw włączamy nadajnik a dopiero potem odbiornik. A jeżeli samoczynne przestawienie serwa uszkadza model tzn ze masz za duże wychylenia mechaniczne i próbujesz skompensować je elektronika w radiu. Przełóż popychacze do otworu bliżej osi obrotu orczyka serwa i będzie bezpieczniej, a serwo zyska dodatkowy moment. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ircowiec Opublikowano 7 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 Rozumie Thx sprubuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi