bigkris Opublikowano 14 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2008 Witam, Mam taki silniczek i nie wiem kompleptnie jakie wyposazenie jest mi potrzebne aby go uruchomic, dodam ze silniczek jest 6v, pozniej wrzuce zdjecia modelu w jakim ma byc zamontowany, nadmienie ze jest to park flayer o rozpietosci okolo 1m Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 14 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2008 Potrzebujesz regulatora do silników szczotkowych, np. taki : http://nastik.pl/regulator-jeti-p-1182.html no i jakis pakiet zasilający, może być np 7 ogniw NiXX albo pakiet Li-pol 2s. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milko Opublikowano 14 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2008 Jeśli jest to 280 to myślę że do modelu nie obejdzie się bez przekładni np. któraś z tych: http://www.modele.sklep.pl/index.php?cPath=103_109 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
attyla Opublikowano 14 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2008 Krzysiek nie baw się z tym silnikiem 280 do tego regulator + przekładnia i wydasz ponad 100 zł na silnik szczotkowy słaby i niewydajny, zajrzyj na www.hobbycity.com do działu motor/esc/combo za 19 dolarów kupisz silnik i regulator przesyłka za 10 dolców i tak wyjdzie to taniej niż kupowanie wyposażenia do silnika szczotkowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 14 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2008 a jak nie chcesz kupowac za "wielką wodą" to kup w polsce jakiś silnik TowerPro + regulator. Taki napęd mozesz zastosować do innych modeli. Waga napędu podobna a znaczenie mocniejszy, więc mozesz zamontować to modeli wymagających mocniejszego napędu niżeli 280. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigkris Opublikowano 14 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2008 zrobilbym tak jak mowicie, ale mam juz silnik z przekladnia i smiglem. do kompletu brakuje mi regulatora, i jakiegos pakietu, tylko wiem wiem wlasnie jakiego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leda_g Opublikowano 14 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2008 To tu masz tanio regulator http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=5826 A masz jakąś ładowarkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigkris Opublikowano 14 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2008 nie mam ladowarki niestety. z elektrykami rozpoczynam przygode dopiero Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 14 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2008 w takim razie SHARK 10 lub coś podobnego to minimum jakie dobrze by było gdybyś sobie zakupił. Podstawa w elektryckach to dobra ładowarka w przeciwnym razie nie ma co zaczynać zabawy bo zajedziesz pakiety w mgnieniu oka. Jak uszkodzisz kilka pakietów to sam dojdziesz do tego że trzaba by zainwestować w dobrą ładowarke a co za tym idzie zyskać na uzytkowaniu pakietów. Teraz jest spory wybór fajnych ładowarek, wystraczy poszukać no i oczywiście mieć ok 200-500zł na taką. Niestety modelarstwo to jest takie tanie jakby się wydawało :devil: , ale powoli moża uzbierać trochę dobrego sprzętu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
attyla Opublikowano 14 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2008 Krzysiek pisz w takim razie wyraźnie co posiadasz bo skąd mamy się domyslić co masz w domu ? Ja bym zaczął od początku czyli : 1. Czy to Twój pierwszy model ? 2. Czy budujesz go według jakiś planów ? 3. Podaj dokładne wymiary , wagę gotowego do lotu. Przy 1 metr rozpiętości obawiam się że 280 będzie sporo za słaba RWD by Skazoo ma 1,20 a napędza go 400 .Obawiam się że wydasz pieniądze a model i tak nie poleci . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 14 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2008 napisz to o co prosi attyla .... jak bedziesz budował RWD to mogę oddać Ci mój napęd króry jest przewidziany w planach czyli silnik 400 6V z przekładnią 4:1 .... jeżeli jesteś zinteresowany to daj znać na PW ..... jedyny warunek to to że zobacze jak budujesz model .... rozumiesz mogę oddac ten napęd komuś kto go bedzie potrzebował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigkris Opublikowano 14 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2008 przedtem latalem spalina wiec na rzeczy sie znam ale kupilem elektryka i wisi na scianie. mniej wiecej rok temu kupilem silnik z przekladnia i smiglem tez. 1. to nie moj pierwszy model 2. model zbudowany juz, oblatany przez poprzedniego wlasciciela 3. z waga moze byc gorzej, ale podstawowe wymiary to 1160mm rozpietosci i 750mm dlugosci nie pamietam wagi niestety modelu, ale to klasyczny patyczak jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leda_g Opublikowano 14 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2008 Trochę mały mi się wydaje ten silnik do tego modelu, nie wiem czy nie lepiej byłoby ci kupic jednak bezszczotkę i od razu akumulator lipol z małą ładowarką tak jak radzi Łukasz. Sądzę że w 120zł byś się zmieścił z ładowarką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigkris Opublikowano 15 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2008 wydawalo mi sie ze wiecej wyjdzie bezszczotka z lipolem. silnik ten kupilem poniewaz wlasciciel na takim latal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.