radek872 Opublikowano 8 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Posiadam silnik DLA58 odkupiony, jednak poprzedni właściciel zgubił śruby tulejek (silnik-kadłub) na imbus. Wiem, że są dostępne zestawy śrub do silników, ale może ktoś zna dobrze temat i potrafi powiedzieć czy trzeba zastosować śruby specjalnie określonej twardości jeśli tak to jakiej ? Jakie fabrycznie stosują producenci. Mam w okolicy dobrze wyposażony sklep z śrubami, ale potrzebuję konkretnie widzieć co mam kupić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 9 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 Zwykłe ,czarne śruby imbusowe ze zwykłego sklepu nadają się jak najbardziej. To samo dotyczy śrub do piasty trzymające śmigło. Nie raz zamieniałem śruby, dopasowując odpowiednią długość z "fabrycznych" na "sklepowe". Nie myśl że Chińczycy dają coś lepszego... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RenoFlo Opublikowano 9 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 te ze zwykłe, ze zwykłego sklepu mają tę przewagę, że są ze zwykłej, chińskiej stali.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi