Łukasz.S Opublikowano 20 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 Nalatałem się Old Fogeyem i zastanawiałem, czy jest coś wolniejszego i tak samo szybkiego do zrobienia. Materiałem do budowy miał być podklad pod panele. Poradziłem się ,,Wujka Google,, i znalazłem takie coś Rozpiętość 85cm Długość 85cm Waga w granicach 250g ale to się jeszcze okaże Modelik dość ciekawie wygląda i lata jak ,,petarda,, Plany już wydrukowane i posklejane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 20 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 Demon prędkości to to nie jest , fajnie wyglada ! Rób a ja śledze postępy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesla Opublikowano 22 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 Fajnie wygląda, świetny aby zachęcić dzieci do nauki latania :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dimmus Opublikowano 22 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 Fantastyczny do nauki dla maluchów. A można prosić o wstawienie planów? Wysłane telepatycznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelwolsza Opublikowano 22 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 To ja załączę plany. Ja też już wydrukowałem i będę kleić dla córki bo na razie jak lata Old Fogeyem razem ze mną to i tak dla niech za szybko. Slowly V2 Plans Tiled A4.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz.S Opublikowano 23 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 Ja też kleje dla córki (tak się to nazywa), ale czy będzie latać to się okaże. Modelik z wyglądu dosyć śmieszny i tak bym chciał go też zrobić. Paweł skrzydło będziesz robił z 3mm podkładu jak w oryginale? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelwolsza Opublikowano 23 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 Ja też kleje dla córki (tak się to nazywa), ale czy będzie latać to się okaże. Modelik z wyglądu dosyć śmieszny i tak bym chciał go też zrobić. Paweł skrzydło będziesz robił z 3mm podkładu jak w oryginale?WP_20160220_16_36_46_Pro.jpgWP_20160222_17_35_05_Pro.jpgWP_20160222_17_37_14_Pro.jpg Tak, zamierzam jak w oryginale. Ewentualnie przygotuję drugą wersję 6 mm. Gdzie taki ciekawy kolorystycznie depron można dostać . Ja w Castoramie spotykam tylko paskudnie zielony lub blado niebieski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz.S Opublikowano 23 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 Mamy u nas na wsi skład budowlany i jakoś tak przypadkiem jak chciałem kupić ten zielony depron zobaczyłem w kartonie inne kolory. Z tego bladoniebieskiego zrobię skrzydła bo tylko taki był 3mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 23 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 Mocno ten ogon ażurowany , ogólnie całość mocno dziurawa ,będzie to czymś oklejane ?? (papier na wikol , taśma ?) , czy priorytet ma być lekko i tyle ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelwolsza Opublikowano 23 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 To w sobotę jadąc do teściów przejadę przez Budzów i zakupię paczuszkę. Kolorek ładny, w sam raz na model dla córki oczywiście ☺ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz.S Opublikowano 23 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 Mocno ten ogon ażurowany , ogólnie całość mocno dziurawa ,będzie to czymś oklejane ?? (papier na wikol , taśma ?) , czy priorytet ma być lekko i tyle ? W dolną część ,,kratownicy,, wkleiłem pręt węglowy 2mm, ale po sklejeniu kadłuba nie jest taki słaby jakby się wydawało. Koła aludepronowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 23 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 Wygląda pociesznie , to co Łukaszu latem zawody kto wolniej pokona 50 metrów ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz.S Opublikowano 23 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 Mam to traktować jak wyzwanie? Jak tak to ja się na to pisze Kto wolniejszy ten lepszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 23 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 Tylko bez oszukiwania , żeby mu teraz Kolega nie dorobił skrzydła na 2 metry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz.S Opublikowano 23 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 Już mi coś takiego chodziło po głowie, ale bez przesady. Jak nazwiemy wyścig? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wacek.matuszak Opublikowano 23 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 Zawody o Puchar " Żółwika Sammy " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 23 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 Myślę że nazwa i zasady wyścigu do ustalenia , a co ciekawsze jestem pewien że chętnych do wzięcia udziału będzie więcej I tu propozycja nazwy z mojej strony (oczywiście na wesoło ) -TSRAS- i już wyjaśniam Turtle Sprint Racing Air Show ,a niech będzie na bogato i po Amerykańsku , i nie próbować tłumaczyć bo pewnie się nie da Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelwolsza Opublikowano 23 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 To i ja się piszę Grzegorz na TSRAS . Nazwa chwytliwa, aż mnie to zmotywowało dzisiaj do cięcia pierwszych elementów. A miałem zacząć jutro . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 23 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 Sam zachodzę w głowę jak przechytrzyć Łukasza .... to stara wyga ! , kto wie czy i ja za skalpel się nie wezmę i nie zacznę szukać planów samolotu latającego do tyłu ... . A co do Twojego udziału to wręcz byłem pewien , no i nie zapominajmy o pionierze w tej kategorii Łysy nasz demon prędkości . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelwolsza Opublikowano 24 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 Łukasz chciałem się upewnić. Całość konstrukcji kadłuba i ogona to depron 3 mm? Jak poczytałem niemieckie forum rc to wyszło na to, że jedynie usterzenie i koła są z depronu 6 mm. Zacząłem wczoraj ciąć i w rękach liche to jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi