Skocz do zawartości

czym skleić styropian....?

focus_73

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam pytanie. Czy jest jakiś dobry klej lub inna substancja by skleić złamane skrzydło w modelu Parkzone Spitfire RTF? Po ostatnim krecie złamałem skrzydło w pobliżu mocowania do kadłuba. Czy jest możliwość naprawy? Spitfire

Opublikowano

Tak jak poleca Piotrek żywica 5 min a jeżeli będziesz niepewny spoiny to może zawsze wzmocnić rowningiem albo zalaminowac tkanina szklana.

Opublikowano
Dzięki za poprawienie linka :oops:

A przy okazji... jak dodawać własne fotki na forum ?

Najprościej - www.fotosik.pl

Nie musisz być zarejestrowany, ale jesteś ograniczony do dodawania jednego zdjęcia na raz i nie większego niż 1MB.

Klikasz w "dodaj zdjęcie", za pomocą "przeglądaj" pokazujesz gdzie masz na dysk plik ze zdjęciem (najlepiej jpg).

Zdjęcie się ładuje do nich na serwer. Ewentualnie może cię poprosić o przeskalowanie zdjęcie - wybierasz po prostu jedną z opcji - np. 800 pikseli.

Wyświetla ci klika linków. Wybierasz:

"miniaturka na forum (zdjęcie otworzy się w pełnym rozmiarze)"

Kopiujesz w całości ten link i po prostu wklejasz do postu. Link posiada już znaczniki IMG lub URL.

Opublikowano

Jesli zlamales skrzydlo calkowicie to warto w piankę wbić jakieś patyczki do szaszłyków, żeby mocowanie nie opierało się tylko na samym kleju.

Opublikowano

Dzięki Marcin.

Połączenie wzmocniłem prętami węglowymi...

Swoją drogą ta Zywica to rewelka !! Czekam jeszcze na osłonę silnika bo rozpadła się w drobny mak i kołpak... and back to the air.....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.