Elkojote Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Ugadamy się gdzieś na polatanie ,oblatanie i fotografowanie . Sezon rozpoczęty ,okazji będzie sporo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMC Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Ugadamy się gdzieś na polatanie ,oblatanie i fotografowanie . Sezon rozpoczęty ,okazji będzie sporo. ... Próbowaliście może mocować kamerkę FHD do czapeczki ? Sam jestem ... Żadnego filmiku jeszcze nie wstawiłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Ja filmuje z czapki i jest ok, tylko trzeba głową szukać modelu a nie oczami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMC Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Ja filmuje z czapki i jest ok, tylko trzeba głową szukać modelu a nie oczami Znaczy oczy w słup ?! Wystarczy Scotch przezroczysty, czy polecałbyś na śrubki z kołeczkami ? Do oczu, nie do kamerki. Kamerkę można przyspawać na szybko do obejmy od rynny, troszkę rozgiąć do wymiaru czerepu i już. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Do Mobiusa jest uchwyt specjalny ale to porażka , takim jak by spinaczem do prania wpinasz się w daszek i gniesz uchwytem ... mi ciężko to ustawić, albo mam za wysoko albo za nisko i tyle to waży z kamerą że mi za ciężko . Tak wiec ja poświęciłem jedną czapkę i na daszek jedna część rzepa a na kamerę druga i po założeniu czapki już jest wyregulowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMC Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Do Mobiusa jest uchwyt specjalny ale to porażka , takim jak by spinaczem do prania wpinasz się w daszek i gniesz uchwytem ... mi ciężko to ustawić, albo mam za wysoko albo za nisko i tyle to waży z kamerą że mi za ciężko . Tak wiec ja poświęciłem jedną czapkę i na daszek jedna część rzepa a na kamerę druga i po założeniu czapki już jest wyregulowane Tak poważniej to wykorzystam stereolupkę do montażu dla elektroników (wydało się ), ten zestaw jest na regulowanej obejmie na łepetynę, która tak dobrze się trzyma, że aż myśli zagęszcza od ucisku. W kasku motocyklowym może być gorąco, ale do ustawiania helików polecam. Można namalować krzyżyk celownika na szybie, pozycja kasku na głowie jest powtarzalna. Kilka próbnych ujęć do wyregulowania i w górę ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Robertus miał chyba celownik do czapki zamontowany... chwalił sobie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMC Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Robertus miał chyba celownik do czapki zamontowany... chwalił sobie. Dużo zestrzeleń było ? Tzn. czy model udawało się utrzymywać pi razy oko pośrodku kadru ? Jest gdzieś może jakiś filmik Robertusa z takiego "strzelania" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Sz Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 ............................. Jest gdzieś może jakiś filmik Robertusa z takiego "strzelania" ? http://pfmrc.eu/index.php?/topic/39393-mobius-1080p/?p=503850 http://pfmrc.eu/index.php?/topic/26335-czym-kręcicie-swoje-loty/?p=488331 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMC Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 http://pfmrc.eu/index.php?/topic/39393-mobius-1080p/?p=503850 http://pfmrc.eu/index.php?/topic/26335-czym-kręcicie-swoje-loty/?p=488331 Dzięki, czapeczka chyba lepsza od kasku . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Fajny patent z tą czapeczką i mocowaniem kamerki.Ja kiedyś przytroczyłem Mobiusa do apki, tak na szybko aby cokolwiek zfilmować ale średnio to wyszło no i kłopot miałem bo sterowanie modelem i jeszcze podążanie za nim bezsensu trochę. Generalnie to jest lipa , jak jeszcze są bliskie przeloty to jakoś to wygląda, natomiast jak już się model oddali to mało co widać, raczej krytycznie patrzyłem na to co umęczyłem w tym dniu, no ale cóż począć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Bogdan , dla Ciebie to takie ... Ty musisz mieć na bogato Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz.S Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 O kurde a skąd Ty to zdjęcie masz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 hahahahahahah o kurde dobre, takiego patentu to jeszcze nie widziałem, jest na bogato Canona mi brakuje w tym zestawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz.S Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Ja latałem z taką kamerką Sony na Cularisie i Soliusie bo ma małe opory tylko bez osłonki bo waży prawie tyle co kamerka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 O kurde a skąd Ty to zdjęcie masz Wygrzebane kiedyś z sieci do tematu Robertusa o sposobach montowania kamer na czapkach itp. Canona mi brakuje w tym zestawie Z samego przodu na korkowej podkładce pewnie Byś go upchał , ale te twoje obiektywy hmmm no nie wiem jak długo by kark wytrzymał .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Grzesiu dałeś czadu z tą fotą, obawiam się że jakbym coś doinstalował jeszcze, to runąłbym na pysk i zaliczył kreta My tu gadu gadu a jak tam HIBOU ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMC Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Grzesiu dałeś czadu z tą fotą My tu gadu gadu a jak tam HIBOU ? Za każdym razem, gdy za oknem zahuka zaprzyjażniony puszczyk, przypominam sobie Twoją Sowę . Jak się czuje ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz.S Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Ja też jestem ciekaw co u ,,ptaszka,,? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Sowa ma się dobrze , dorobiłem to co brakowało tzn. kolki do mocowania skrzydła , przedłużyłem półkę na pakiet (musi być w samym przodzie żeby model się wyważył ) i tylna cześć ogona ta od spodu pokryta papierem na wikol i pomalowane wszystko ... ma wytrzymać oranie po trawie . Ogólnie gotowa do oblotu , tylko tu gdzie mam pas to trochę mało miejsca idąc dalej w pola jest wystarczająco, ale straszne wertepy , pewnie by się nie rozbił ale zielono brązowy po lądowaniu pewnie będzie . Albo się przytulę na jakieś lotnisko albo poleci tu .. wiecznie nowy też nie będzie, a już mnie bardzo korci polecieć ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi