yarecki61 Opublikowano 6 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 Mam pytanie.W nadajniku Turnigy mam takiego lipola,i tu mam problem.Radio było włączone przez prawie 2 dni,po prostu zapomniałem wyłączyć (wiem....to się nazywa skleroza).Po podłączeniu pakietu pod łądowarkę,ukazuje się komunikat ...Battery Check Low Voltage.I w związku z tym mam pytanko,czy ten pakiet mogę już wyrzucić do utylizacji???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 6 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 Pod któreś złącze (2 przewodowe) podącz ładowarkę i ładuj w trybie nimh prądem 0.3A aż napięcie osiągnie 9,5V. Nie można wtedy zostawić ładowarki bez nadzoru. Wtedy zakończ ładowanie, przełącz w tryb lipo balance i już ładuj normalnie - prądem nie większym niż 0,5A. Powinien wrócić do żywych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarecki61 Opublikowano 6 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 Dzięki Przemo pomogło,wraca do żywych.Czy potem w następnych ładowaniach też ładować prądem 0,5A,czy mogę już prądem 1C ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeKLeŚ Opublikowano 6 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 Śmiało 1C. Sprawdź tylko czy cele się nie rozjechały przed podpięciem do ładowania. Może być tak, że jedna gorzej zniosła taki incydent. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarecki61 Opublikowano 6 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 Dzięki Łukasz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRUUP Opublikowano 6 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 Nie wiem jaki masz ten nadajnik Turnigy ale ja w swoim mam ustawiony alarm. Jeśli radio jest włączone i nie używane przez 10 min to włącza sie alarm. No i drugi alarm jak napiecie spadnie poniżej 10.5V. Polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi