Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie.W nadajniku Turnigy mam takiego lipola,i tu mam problem.Radio było włączone przez prawie 2 dni,po prostu zapomniałem wyłączyć (wiem....to się nazywa skleroza).Po podłączeniu pakietu pod łądowarkę,ukazuje się komunikat ...Battery Check Low Voltage.I w związku z tym mam pytanko,czy ten pakiet mogę już wyrzucić do utylizacji????

post-8470-0-04607600-1457257350_thumb.jpg

Opublikowano

Pod któreś złącze (2 przewodowe) podącz ładowarkę i ładuj w trybie nimh prądem 0.3A aż napięcie osiągnie 9,5V. Nie można wtedy zostawić ładowarki bez nadzoru.

Wtedy zakończ ładowanie, przełącz w tryb lipo balance i już ładuj normalnie - prądem nie większym niż 0,5A.

Powinien wrócić do żywych.

Opublikowano

Dzięki Przemo pomogło,wraca do żywych.Czy potem w następnych ładowaniach też ładować prądem 0,5A,czy mogę już prądem 1C ?

Opublikowano

Śmiało 1C. Sprawdź tylko czy cele się nie rozjechały przed podpięciem do ładowania. Może być tak, że jedna gorzej zniosła taki incydent.

Opublikowano

Nie wiem jaki masz ten nadajnik Turnigy ale ja w swoim mam ustawiony alarm. Jeśli radio jest włączone i nie używane przez 10 min to włącza sie alarm. No i drugi alarm jak napiecie spadnie poniżej 10.5V. Polecam :)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.