bartwaw Opublikowano 9 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 Powoli pracuję nad nowym projektem - PRODRONE.PL Na chwilę obecną strona jeszcze nie działa. Trochę o moich antenach można poczytać na moim blogu redexit.pl. Prodrone.pl swoją ofertę głównie opiera na produkcji anten oraz usługach CNC. Kontakt: Bartek Wawrzynkiewicz bartek @ prodrone.pl tel: 725908725 Bardzo proszę także o kontaktowanie się ze mną drogą mailową (nie przez PW) lub telefonicznie. Główną działalnością jak na chwilę obecną jest produkcja anten dedykowanych do naszego hobby. Zajmuję się tematem od dłuższego czasu i zapewne wielu zna moje anteny. Więc nie jestem "kolesiem", który znalazł pierwszy lepszy kalkulator i trzepie anteny. Nie są to anteny robione z ogólnie dostępnych kalkulatorów. Każdy model to długie test oraz wiele wersji tak by osiągnąć jak najlepszą powtarzalność oraz parametry. W ofercie Prodrone: zakres 5.8Ghz - koniczyny - helikalne (od 3.5 zwoi do 9 zwoi) - crosshair - biquad - inverted vee zakres 2.4Ghz - moxon - invertred vee zakres 900Mhz-1400Mhz - koniczyny - crosshair - biquad - inverted vee (także w wersji FLEX - niezniszczalna) - moxon zakres 433 MHz - inverted vee (także w wersji FLEX - niezniszczalna) - moxon Może trochę o wersji FLEX anten prodrone. Film powiniem wiele wyjaśnić: Bardzo ważne w przypadku anten ! Większość anten jest robione pod zamówienie. Każda antena przed opuszczeniem firmy jest sprawdzana i testowana na analizatorze. Większość anten VSWR ma znacznie poniżej 1.3 (z czego spora część oscyluje między 1.1 a 1.2). Jednak to co mogę zagwarantować to VSWR poniżej 1.4-1.3 To też jest mocno zależne od rodzaju anteny. Większość parametrów anten jest do dogadania z małym wyjątkiem - zakres 5.8Ghz. Tutaj nie ma możliwości wybierania dowolnych długości kabla a anteny robię tylko na złączach prostych. Spowodowane jest to wieloma zmiennymi, które w przypadku 5.8Ghz mogą spowodować, że z dobrej anteny uzyskamy antenę słabą. Nie jest to moja fanaberia lub, że mi się nie chce. Dbam o jakość moich produktów i nie chcę by ktoś powiedział, że otrzymał słabą antenę. Czasami wolę takiego produktu nie sprzedać. W ofercie Prodrone są także usługi CNC. Ogólnie dostępny park maszynowy jest spory. Frezarki o konstrukcji stalowej: - pole 600x400 (głównie laminaty) - pole 640x480 (obróbka metali) W przypadku powyższych ceny atrakcyjne oraz dobra jakość usługi. Ogólnie tutaj można wybrać dwa rodzaje usługi spośród trzech: - Tanio - Szybko - Dobrze Jest także możliwość wykonania zleceń na dużej maszynie o polu 1500x1000 oraz centrach Haas VF-2, VF-4 oraz tokarce Haas ST-30. Poniżej kilka zdjęć oferowanych anten: Helikalne na 5.8ghz Biquad na 5.8Ghz Biquad na 5.8Ghz oraz koniczyna Moxon na 2.4Ghz Moxon 2.4Ghz oraz 433Mhz Vee na 433Mhz w wersji FLEX i wygięcie przy 60km/h Crosshair na 5.8Ghz Koniczyny na 5.8Ghz Zestawy FPV na 5.8Ghz - strojone i sparowane: . . . . . . . . . . . . . . . . . Dla forumowiczów także mała promocja i rozeznanie w cenach: Do końca tygodnia czyli do 13.03.2016r w promocji dla forumowiczów będą takie zestawy : 1. Set - zestaw antena nadawcza i odbiorcza cena za zestaw 60 zł 2. Long Set - zestaw jak wyżej, z tym że przewód anteny odbiorczej 2 x dłuższy (jakieś 140mm) cena za zestaw 70 zł Ten zestaw polecam dla latających w goglach - antena jest powyżej głowy. Sam tak latam: 3. Pro set - zestaw antena nadawcza oraz antena helikalna 3.5 zwoi cena zestawu 99 zł 4. Pro Fullset - najbogatszy zestaw - antena nadawcza oraz dwie odbiorcze (helikalna oraz 4 listna) cena zestawu 125 zł 5. Pro Fullset - LONG - jak wyżej, z tym, że antena odbiorcza (4 listna) na długim kablu. cena zestawu 135 zł 6. VEE FLEX - dowolny zestaw w zakresie częstotliwości od 900-1300Mhz cena za zestaw 60 zł Oraz jak się prezentuje antena zestrojona tutaj akurat na równe 1200Mhz - vswr tej anteny to 1.06 dla 1200Mhz. Zakres akceptowalnej pracy 1160-1240Mhz gdzie vswr jest poniżej 1.8. Jak widać można śmiało śmigać na 1.2 250-tką Poniżej film prezentujący gibkość anteny Prodrone Vee FLEX 1200Mhz Wszystkie zestawy mierzone i testowane przed wysyłką na analizatorze. Do powyższych zestawów do wyboru rodzaj złącza : SMA lub RP-SMA Do każdego zamówienia (losowo wybierany przez pakowacza) gratiosowy kluczyk SMA: Koszty wysyłki: Poczta polska - 10 zł Paczkomaty - 11 zł Kurier - 17 zł Wystawiam faktury. Zamówienia proszę na maila: bartek@prodrone.pl . . Przy zamawianiu zestawu VEE FLEX proszę o podanie na jaką częstotliwość mam zestroić. . 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 9 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 Mimo że nie moja bajka to z ogromną przyjemnością przeczytałem ogłoszenie/reklamę Jasno,przejrzyście,konkretnie,czytelnie,foty filmy .Inne firmy powinny brać przykład.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartwaw Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Dzięki za miłe słowa. Przygotowałem formularz zamówień wraz z cennikiem podstawowym jak i promocyjnym. https://docs.google.com/forms/d/1JQstyz-cww1SoHIQsnRExeL8qonnXpo7SARX7BuAegA/viewform Są tam też cenne informacje o przybliżonych terminach realizacji oraz to co wykonuję. Trochę prowizorka, jednak do chwili kiedy nie odpalę sklepu to lepsze to niż nic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi