bartwaw Opublikowano 9 Marca 2016 Opublikowano 9 Marca 2016 Powoli pracuję nad nowym projektem - PRODRONE.PL Na chwilę obecną strona jeszcze nie działa. Trochę o moich antenach można poczytać na moim blogu redexit.pl. Prodrone.pl swoją ofertę głównie opiera na produkcji anten oraz usługach CNC. Kontakt: Bartek Wawrzynkiewicz bartek @ prodrone.pl tel: 725908725 Bardzo proszę także o kontaktowanie się ze mną drogą mailową (nie przez PW) lub telefonicznie. Główną działalnością jak na chwilę obecną jest produkcja anten dedykowanych do naszego hobby. Zajmuję się tematem od dłuższego czasu i zapewne wielu zna moje anteny. Więc nie jestem "kolesiem", który znalazł pierwszy lepszy kalkulator i trzepie anteny. Nie są to anteny robione z ogólnie dostępnych kalkulatorów. Każdy model to długie test oraz wiele wersji tak by osiągnąć jak najlepszą powtarzalność oraz parametry. W ofercie Prodrone: zakres 5.8Ghz - koniczyny - helikalne (od 3.5 zwoi do 9 zwoi) - crosshair - biquad - inverted vee zakres 2.4Ghz - moxon - invertred vee zakres 900Mhz-1400Mhz - koniczyny - crosshair - biquad - inverted vee (także w wersji FLEX - niezniszczalna) - moxon zakres 433 MHz - inverted vee (także w wersji FLEX - niezniszczalna) - moxon Może trochę o wersji FLEX anten prodrone. Film powiniem wiele wyjaśnić: Bardzo ważne w przypadku anten ! Większość anten jest robione pod zamówienie. Każda antena przed opuszczeniem firmy jest sprawdzana i testowana na analizatorze. Większość anten VSWR ma znacznie poniżej 1.3 (z czego spora część oscyluje między 1.1 a 1.2). Jednak to co mogę zagwarantować to VSWR poniżej 1.4-1.3 To też jest mocno zależne od rodzaju anteny. Większość parametrów anten jest do dogadania z małym wyjątkiem - zakres 5.8Ghz. Tutaj nie ma możliwości wybierania dowolnych długości kabla a anteny robię tylko na złączach prostych. Spowodowane jest to wieloma zmiennymi, które w przypadku 5.8Ghz mogą spowodować, że z dobrej anteny uzyskamy antenę słabą. Nie jest to moja fanaberia lub, że mi się nie chce. Dbam o jakość moich produktów i nie chcę by ktoś powiedział, że otrzymał słabą antenę. Czasami wolę takiego produktu nie sprzedać. W ofercie Prodrone są także usługi CNC. Ogólnie dostępny park maszynowy jest spory. Frezarki o konstrukcji stalowej: - pole 600x400 (głównie laminaty) - pole 640x480 (obróbka metali) W przypadku powyższych ceny atrakcyjne oraz dobra jakość usługi. Ogólnie tutaj można wybrać dwa rodzaje usługi spośród trzech: - Tanio - Szybko - Dobrze Jest także możliwość wykonania zleceń na dużej maszynie o polu 1500x1000 oraz centrach Haas VF-2, VF-4 oraz tokarce Haas ST-30. Poniżej kilka zdjęć oferowanych anten: Helikalne na 5.8ghz Biquad na 5.8Ghz Biquad na 5.8Ghz oraz koniczyna Moxon na 2.4Ghz Moxon 2.4Ghz oraz 433Mhz Vee na 433Mhz w wersji FLEX i wygięcie przy 60km/h Crosshair na 5.8Ghz Koniczyny na 5.8Ghz Zestawy FPV na 5.8Ghz - strojone i sparowane: . . . . . . . . . . . . . . . . . Dla forumowiczów także mała promocja i rozeznanie w cenach: Do końca tygodnia czyli do 13.03.2016r w promocji dla forumowiczów będą takie zestawy : 1. Set - zestaw antena nadawcza i odbiorcza cena za zestaw 60 zł 2. Long Set - zestaw jak wyżej, z tym że przewód anteny odbiorczej 2 x dłuższy (jakieś 140mm) cena za zestaw 70 zł Ten zestaw polecam dla latających w goglach - antena jest powyżej głowy. Sam tak latam: 3. Pro set - zestaw antena nadawcza oraz antena helikalna 3.5 zwoi cena zestawu 99 zł 4. Pro Fullset - najbogatszy zestaw - antena nadawcza oraz dwie odbiorcze (helikalna oraz 4 listna) cena zestawu 125 zł 5. Pro Fullset - LONG - jak wyżej, z tym, że antena odbiorcza (4 listna) na długim kablu. cena zestawu 135 zł 6. VEE FLEX - dowolny zestaw w zakresie częstotliwości od 900-1300Mhz cena za zestaw 60 zł Oraz jak się prezentuje antena zestrojona tutaj akurat na równe 1200Mhz - vswr tej anteny to 1.06 dla 1200Mhz. Zakres akceptowalnej pracy 1160-1240Mhz gdzie vswr jest poniżej 1.8. Jak widać można śmiało śmigać na 1.2 250-tką Poniżej film prezentujący gibkość anteny Prodrone Vee FLEX 1200Mhz Wszystkie zestawy mierzone i testowane przed wysyłką na analizatorze. Do powyższych zestawów do wyboru rodzaj złącza : SMA lub RP-SMA Do każdego zamówienia (losowo wybierany przez pakowacza) gratiosowy kluczyk SMA: Koszty wysyłki: Poczta polska - 10 zł Paczkomaty - 11 zł Kurier - 17 zł Wystawiam faktury. Zamówienia proszę na maila: bartek@prodrone.pl . . Przy zamawianiu zestawu VEE FLEX proszę o podanie na jaką częstotliwość mam zestroić. . 3
Shock Opublikowano 9 Marca 2016 Opublikowano 9 Marca 2016 Mimo że nie moja bajka to z ogromną przyjemnością przeczytałem ogłoszenie/reklamę Jasno,przejrzyście,konkretnie,czytelnie,foty filmy .Inne firmy powinny brać przykład..
bartwaw Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Dzięki za miłe słowa. Przygotowałem formularz zamówień wraz z cennikiem podstawowym jak i promocyjnym. https://docs.google.com/forms/d/1JQstyz-cww1SoHIQsnRExeL8qonnXpo7SARX7BuAegA/viewform Są tam też cenne informacje o przybliżonych terminach realizacji oraz to co wykonuję. Trochę prowizorka, jednak do chwili kiedy nie odpalę sklepu to lepsze to niż nic
Rekomendowane odpowiedzi