czhomik Opublikowano 20 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2008 Witam . Po długich namysłach zdecydowałem sie na ściągniecie z Chin modelu Sukhoia 31 . Model szedł 14 dni do Polski. Po otworzeniu pudła zaskoczyła mnie dokładność wykonania zestawu jak i użyte materiały. Model jest starannie oklejony bez żadnych zmarszczek czy braków folii. Zastosowane wyposażenie : Silnik: Axi Gold 2820/14 Regulator : TURNIGY Plush 40amp Speed Controller Serwa : 3 Conrad ( tylko do oblotu ) , docelowo Hitecki Akumulator : Li-pol 3sp1 1800 Śmigło: APC 14x7 Zdjęcia Silnik z reglem Regulator Arkusze naklejek dołączone do modelu Kółka dane w zestawie sa strasznie delikatne i zostana zastąpione piankowymi 70mm Statecznik wysokości : Linki do Pull Puli , podwozie tylne , cięgna do SW, Lotek Model złożony na sucho Z biegiem postępujących prac będę uzupełniał Fotorelacje . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarc Opublikowano 20 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2008 czhomik, coś czuje że na takim pakiecie dłużej niż 5 minut nie polatasz ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czhomik Opublikowano 20 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2008 Pakietu jeszcze nie kupiłem jednak poważnie zastanawiam sie nad pakietem 3sp1 Flight Power o pojemności 1800-2200mAh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarc Opublikowano 20 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2008 te 2200mAh to minimum, jednak radziłbym pakiet conajmniej 2500mAh jeżeli to ma być pakiet z 3 cell, ja do swojego sukhoja z silnikiem Turnigy E-drive 2820 zakupiłem pakiet HXT 2200 4s. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek LP Opublikowano 20 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2008 Ja bym nie dawał pakietu wiekszego niż 2200, model będzie miał wtedy duże obciążenie powierzni nośnej. Wyjdzie wtedy dużo powyżej 1200 g przy rozpiętości modelu ok 112 cm. Mój waży teraz 1170 g (pakiet 2200 i osprzet podany w innej relacji z budowy). Lata całkiem fajnie. Lubi prędkość. Wylatałem około 4,5 godz. i jestem z niego zadowolony Czytałeś mój wątek o tym modelu i zadawałeś mi pytania na PW. Niepotrzebnie powieliłeś. Teraz są 2 relacje z budowy tego samego modelu, co niepotrzebnie utrudnia zainteresowanym osobom zapoznanie się z tematem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarc Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 edit.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 A ostrzegaliśmy... :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mars_2000 Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 Dzisiaj odbył się mój pierwszy lot tym modelem, jestem bardzo zawiedziony ze go kupilem. Podczas startu wszystko ok silnik ciagnie niezle, gdy zaczynam lot poprostu myslalem ze latam jakąs mega cegłą albo trenerkiem, zwala sie strasznie na skrzydlo, szybkosc do lądowania jest straszna (przy pierwszym locie kółko pękło) zrobic zawis modelem to tez cud ;/ nie wiem co jest z tym modelem ale bardzo sie zawiodłem i jest mi przykro że go kupiłem.Waga z wyp to około 1,2kg, sc jest raczej dobrze. Czyli jeszcze raz potwierdza się opinia o chińskich modelach, a zwłaszcza tych oferowanych w HC. I jak widać nie ma znaczenia czy model jest duży czy mały. Latają podobnie - tzn. kiepsko :evil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 Konkretnie to zrypana jest linia tych konkretnych modeli. Mój Jet też z UH lata fajnie i po zamianie pakietu, na taki co wyrabia, można naprawdę sobie nieźle pośmigać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czhomik Opublikowano 25 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 Coś mi nie pasuje tutaj . Według jacek LP model lata dobrze , poprawnie , da rade robic zawisy itd . Widac ze Jacek LP kupił juz kilka modeli z UH to wie co mówi . Kolega z Torunia kupił Yaka 54 też małego . I model latał jak latał ale nie była cegła totalna . Hmm to jak jest wkoncu z tymi modelami ? Ten SU wkoncu jakos lata czy nie ? Sam jestem w trakcie składania go . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 To tak sama różnica jak dla Ciebie jazda wy trymowanym bolidem F1 i kompletnie rozstrojonym. Nawet nie zobaczysz różnicy. Albo z innej beczki , w rękach Sylwestriniego wszystkie modele latają idealnie ,szczególnie jeśli on je reklamuje swoim nazwiskiem. W jego rękach ten model też by latał idealnie. Skoro drzwi od stodoły latają to i te samoloty latają. Pytanie tylko czy chcesz walczyć z każdym etapem lotu , czy dołożyć kilka zł i kopić model którym latanie to relaks , a stresem jest tylko nowa figura do opanowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czhomik Opublikowano 14 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2008 MODEL OBLATANY! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 14 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2008 Gratulacje! Ladnie sie prezentuje a jakie wrazenia z lotu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czhomik Opublikowano 14 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2008 Wrażenia z lotu pozytywne zrobiłem 3 loty nim po 8minut . Pierwszy lot SC według producenta jednak to nie to ... Lądowanie i pakiet idzie do przodu . kolejny start.. model widać ze już lata stabilniej . Jednak to jeszcze nie jest to( model niestabilny , ogon ciąży ) . Drugi pakiet i drugi lot . SC jeszcze do przodu i dopiero model latał poprawnie . Lądowanie tym modelem jest naprawde normalne.Model w 3 lotach mi ani razu nie przepadl . Chociaz latałem wolno .( oczywiście w granicach rozsądku , to w koncu nie depron ani funek ) Z modelu jestem zadowolony . NIe wyszła mi żadna latająca cegła z czego jestem zadowolony . Pakiet 3sp1 1800Mha starcza na 7-8 minut latania Jedyne co zmieniam po oblocie to serwa SW , SK na HS 65 Sam muszę się jeszcze wczuć w model jednak uważam ze nie jest to niewypał z chin.Według mnie cały bajer jest w tym żeby ten model latał trzeba zrobić go naprawde lekko i niepakować w niego pakietów po 3sp1 2500Mha czy nawet jak słyszałem 4sp1 2250 Model lata prawidłowo, a latanie nim to przyjemność a nie walka o przetrwanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.