Leszekm35 Opublikowano 16 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 Cześć koledzy . Potrzebuję poznać opinię na temat serw . Uzbrajam moją katanę 1,8 metra i muszę kupić do niej 4 serwa. Chodzi mi o to aby były w dobrej cenie ale zarazem dobre jakościowo no powiedzmy średniej półki. Jaką firmę byście mi mogli zaproponować i ewentualnie jakie parametry ? pozdrawiam Leszek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 17 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 Chodzi mi o to aby były w dobrej cenie ale zarazem dobre jakościowo Leszek, to chyba marzenie każdego modelarza i raczej z gatunku science fiction . Trochę wysiłku ,jest od groma podobnych tematów i można coś tam wywnioskować,jak widzisz nikt nie kwapi się z odpowiedziami na takie pytania...poza tym to temat rzeka i zwykle co modelarz to opinia . Robisz fajny model,dajesz znakomity silnik to serwa też by pasowały jakieś przyzwoite. Wracasz po 7 latach ,pewnie nie będziesz "katował" modelu więc serwa o sile 8-12 kilo będą zupełnie wystarczające. Nie wiem jakim budżetem dysponujesz ,wybór jest ogromny ,dla jednych istotna jest marka,dla drugich cena,opinie kolegów ,praktyka. Dobre,tanie czyli to czego oczekujesz (czytaj działające sezon,dobrze centrujące,po prostu bez problemowe) serwa użytkuje jeden z naszych lotniskowych kolegów i jak najbardziej by mogły być na początek do Twojej Katany . to takie serwa http://www.bocianmix.pl/2844,produkt,modele.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszekm35 Opublikowano 17 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 Ok dzięki coś jeszcze pogrzebie poczytam Coś muszę wybrać Pozdrawiam Leszek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miruuu Opublikowano 18 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 A moze KST215? Dosć uniwersalne (również do helików 450 i 360), dobra jakość, jeszcze lepsza relacja cena/jakość i wymienne tanie zębtaki... Można też Tgy306, które teoretycznie są tym samym a praktycznie tym samym, ale nieco gorszym, choć w tej samej cenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszekm35 Opublikowano 18 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 A moze KST215? Dosć uniwersalne (również do helików 450 i 360), dobra jakość, jeszcze lepsza relacja cena/jakość i wymienne tanie zębtaki... Można też Tgy306, które teoretycznie są tym samym a praktycznie tym samym, ale nieco gorszym, choć w tej samej cenie. Mirku wszystko ładnie pięknie tylko ja potrzebuję serwa minimum 9kg albo 12kg a nie 2,5 lub 3 pozdrawiam Leszek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miruuu Opublikowano 18 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 No tak, racja. Jakoś sobie ta Katanę mniejsza wyobraziłem. To może Kst515 / tgy606? Czy nadal mało? (na większych już się nie znam ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarecki61 Opublikowano 19 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 A może http://www.modelemax.pl/product_info.php?cPath=65_455_461&products_id=4604 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszekm35 Opublikowano 19 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 A może http://www.modelemax.pl/product_info.php?cPath=65_455_461&products_id=4604 Jarku a używasz tower pro? Bo mam takie serwa nowe ale odradzono mi je zakładać .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarecki61 Opublikowano 19 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 Ogólnie serwa tower pro miałem w akrobatkach z epp,nie narzekałem na nie.A te serwa o których piszę mam zamiar kupić do extry 300s 1,6metra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszekm35 Opublikowano 19 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 Wiesz no ciężko mi powiedzieć jak się te mocniejsze serwa sprawują. Ogólnie koledzy mi je odradzają do takich modeli . Podobno zęby nie wytrzymują i potrafią się spalić nowe serwa. Wiesz w modelach tej klasy pasuje żeby były w miarę dobre serwa. Sam już nie wiem . Aha jedno serwo tower pro rozpadło mi się w pół podczas montażu do modelu normalnie śruby wyleciały którymi serwo było skręcone . Po prostu fabrycznie tak było zrobione.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarecki61 Opublikowano 19 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 No faktycznie,trudno wybrać.Serwa jak serwa,nawet dość drogie może paść.To w takim razie ja też mam problem.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszekm35 Opublikowano 19 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 No właśnie ale jest pewna alternatywa zobacz sobie na serwa kingmax http://www.rc4max.com/king_max_km5512md_serwomechanizm_standard_cyfrowy__czesciowo_aluminiowa_obudowa__metalowe_zebatki,2167,26020.html obdzwoniłem już parę osób i podobno te serwa się sprawdzają . I wykonanie jest w porządku i technicznie też a cena jest w miarę. No proponowali mi w sklepie też hitec ale trzeba dać 120 zł za sztukę więc na mnie trochę za dużo. Ale też chcę mieć w miarę pewne serwa do takiego modelu. Aha jeszcze polecają chłopaki turnigy tez podobno w miarę dobre. Ale chyba wezmę te kingmaxy chłopaki je mają w modelach 2,2 metra i się sprawdzają Tower pro są bardzo tanie ale jak mam rozbić model z powodu serwa to wolałbym nie ryzykować tym bardziej , że chłop mi dał z modelem nówki . Osobiście wolałbym nie kupować serw ale mówię ci wykonanie tych tower pro to porażka jak się w rękach rozpadają to co dopiero bod obciążeniem w modelu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarecki61 Opublikowano 19 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 No tak,tu masz rację.Przyjże się tym serwom Kingmaxa. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian73 Opublikowano 19 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 Kup te http://www.modelemax.pl/product_info.php?cPath=65_457_458&products_id=4464 mam je już kilka lat i były w chyba trzech akrobatach i dalej się mają dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszekm35 Opublikowano 19 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 Damian no właśnie takiego hiteca proponowali mi w sklepie w Krakowie , że warto je kupić , że są bardzo dobre Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian73 Opublikowano 19 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 Więc się nie zastanawiaj, lepiej dołożyć kilka dych więcej i mieć spokój. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bostyl Opublikowano 19 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 troszkę za wolne , dołóż parę zetów i kup coś szybszego , może cyfrowe ?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian73 Opublikowano 19 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 Te Hiteci to właśnie serwa cyfrowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszekm35 Opublikowano 19 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 To są cyfrowe serwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 19 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 I tak naprawdę to jaka decyzja,coś już postanowiłeś ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi