Francka Opublikowano 26 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2016 Zima łagodna wiecel latałem niż kleiłem , ale w międzyczasie namówił mnie kolega na budowe slizgu FSR. Nie będe opisywał jak go budowałem , bo to wszyscy już ładnie i szczegółowo opisali. (np tu nasz kolega i stary znajomy ze startów latach 1980 Andzej C http://www.fsrv.wroclaw.pl/forum/viewtopic.php?f=12&t=559 ) Chciałem sie pochwalic efektem malowania po długim szlifowaniu powstał dylemat jak to pomalowac ,brak doswiadczenia i zaplecza było problemem. Z pomoca przyszedł kolega z modelarnii obiecał , że model pomaluje i dzisiaj na zajaczka dostałem prezent . Model był owiniety cienką pianką jako zabezpieczenie wkładając ręke pod piankę , wyczułem coś bardzo gładkiego , a po wyciągnięciu pokazał sie model w całej okazałości. Wyglądał przepieknie takiego malowania jeszcze nie widziałem. Jak z fabryki zdięcia nie oddaja tego , co można dotknąć i zobaczyć , a wygląda tak: Robione telefonem komórkowym , ale chyba widać czysta robotę Bałagan na stole , ale lakier lustro Moja stara"Webra3,5 " juz na miejscu I sterowanie zabudowane Zostało jeszcze do zrobienia sprzęgło i rura rezonansowa. Wiosna już jest , wiec bedzie ładny model do popływania . Chciałem jeszcze raz podziękować koledze , który to malowanie mi załatwił czyli Andrzejowi G i jego lakiernikowi za czystą i dobrą robotę. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebka34 Opublikowano 26 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2016 Angrzej G. Czy Andrzej Cie........ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 26 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2016 Do malowaania dałem Andrzejowi G Z Andziejem Cie... (Mackiem Szy.. Dziergwa Ry.. elita FSR ) kiedyś startowałem na FSR -ach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebka34 Opublikowano 26 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2016 Ok myślałem ze literówkę walnąleś. A swoją drogą piekna łódka wyszła. Jaki motorek? Ja też buduje FSR 3,5 i czekam na nowy motorek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejC Opublikowano 26 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2016 Kolego Franku, nawet nie wiesz jaką radość mi sprawiłeś tym Twoim postem. Bardzo się cieszę, że następny AJAKS powstaje. Jak już masz łodkę skończoną (prawie) to zapraszam na zawody. 16-17. 04 w Miłocinie zrobimy ostry trening przed sezonem i ze cztery AJAKSY ( w tym mój) na pewno popłyną. Na stronie FSR WROCŁAW będzie informacja. Zapraszam. Będzie okazja przypomnieć sobie stare czasy i popływać w dobrym towarzystwie. Wesołych Swiąt Andrzej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 26 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2016 Kolego Franku, nawet nie wiesz jaką radość mi sprawiłeś tym Twoim postem. Bardzo się cieszę, że następny AJAKS powstaje. Andrzej Dzieki Twoim planom (podesłałeś mi na email ) .Myśle , że jeszcze budowa trochę potrwa,ale napisze jak coś pójdzie do przodu z budową . Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejC Opublikowano 26 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2016 Plany AJAKSA nie moje Autorem planów jest pan JAN SEWERNIAK. Ja tylko przetworzyłem myśl techniczną w zestaw. Jak będziesz czegoś potrzebował do tej łódki to wal jak w dym Andrzej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Model prawie na ukończeni. Dzis odbyła się próba silnika - działa Proby wodne w najbliższym czasie 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi