matmax Opublikowano 26 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2016 Mój nadajnik mx-16 udaje że posiada moduł bluetooth (zdjęcia poniżej). Czy ktoś rozumie o co w tym chodzi ? Podejrzewam że menu jest przystosowane do rozbudowy o zewnętrzny lub wewnętrzny moduł bluetooth (zdjęcia poniżej). Chyba że jest coś czego nie rozumiem. Żaden z moich telefonów i tabletów nie rozpoznaje Graupnera. Jest bardzo ciekawa aplikacja na androida do wyświetlania telemetrii i komunikatów głosowych prezentacja KLIK. Aplikacja nazywa się Graupner Hott Viwer (bezpłatna). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psiwak Opublikowano 26 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2016 Nie udaje a oprogrmowanie jest gotowe do podlaczenia modulu. Mozna podlaczyc sluchawki na bluetootha, lub wysylac dane telemetryczne na telefon komputer w czasie rzeczywistym. Pewnie sa jeszcze inne zastosowania... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Columb Opublikowano 26 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2016 W moim mc20 menu dot. bluetooth jest takie samo. Jest to opcja dodatkowa do rozbudowy nadajnika, więc jeśli nie kupiłeś z taką opcją lub sam nie doposażyłeś to go nie ma. Z tego co się zorientowałem to występuje też bluetooth graupnera jako moduł zewnętrzny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matmax Opublikowano 27 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 Może to menu rzeczywiście jest przygotowane do rozbudowy ale funkcja "trener-uczeń" działa bezprzewodowo. Jak ? Przez bluetootha? A może korzysta z głównej anteny nadajnika ? Ciekawa historia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Columb Opublikowano 27 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 Napewno nie przez bluetooth, raczej przez główną antenę. Zauważ że w trybie nauczyciel-uczeń nie masz podglądu na telemetrię gdyż jej kanał jest zajęty przez w/w tryb. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 28 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 BT to opcja. Musisz mieć moduł. W standardzie jest tylko w MC 32. Nie pamietam jak jest w MZ. Trener - uczeń idzie po kanale telemetrii jak napisał Krzysztof. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Columb Opublikowano 28 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 Jerzy, bazowałem na Twojej wiedzy z wątku o mx20 Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matmax Opublikowano 28 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 I wszystko jasne. Dzięki za wyjaśnienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 28 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 To ja takie głupoty pisałem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi