przema436 Opublikowano 26 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2016 Jak mogę sprawdzic stan łożysk w silniku żarowym? Czy trzeba rozkrecic silnik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 27 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 Najlepiej rozkręcić, wtedy sprawdzisz najdokładniej. Zewnętrzne objawy w postaci widocznej korozji czy przebarwień powstałych wskutek przegrzania, wyczuwalnego luzu lub trudności z przekręceniem wału, a także ewentualnie wyczuwalne podczas obracania wałem "kwadratowe kulki" są również niepokojącymi objawami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejC Opublikowano 27 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 Może to pomoże; http://pfmrc.eu/index.php?/topic/33489-jak-rozebra%C4%87-motorek/ Kiedyś reanimowałem ten motorek i chodzi A.C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przema436 Opublikowano 29 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 Dzieki za wskazowki. W moim silniczku nie czuć luzów,ale silnik jakos glosno pracuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi