DARIUS1 Opublikowano 26 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2016 Witam Jakieś trzy lata temu zbudowałem kadłub na podstawie starego trenerka Graupner Terry , poprzednik przeżył wiele kraks i napraw ale był już za ciężki więcej żywicy niż balsy i mocno nasiąknięty olejem Na zrobienie skrzydła nigdy nie było czasu aż syn mnie zmusił do zbudowania skrzydła tak więc w trzy dni wystrugałem nowe, profil przerysowany ze starego z tym że nowe całe konstrukcyjne poprzednie było styro kryte balsą Po zmontowaniu wszystkiego waga pokazała 1030 gram tak więc o 350 gram mniej od poprzednika stary był napędzany OS10 z lat 60/70 a nowy ASP15 Tak więc bez planów wszystko ustawione na oko i dziś syn dokonał po raz pierwszy samodzielnie oblot do poprawy skłon silnika reszta ok mocno wiało ale daliśmy rade Syn ma 11 lat i lata lepiej niż Ja albo lepiej widzi .Lata Falconem ale mówi że za drogi to lata wysoko Coś tam nagrałem ale nagrywanie telefonem to porażka. Parę fotek przed startem bo podczas budowy nie zrobiliśmy żadnego zdjęcia. Film zmontowany przez syna 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayster8405 Opublikowano 27 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 Darek to co zobaczyłem to już nie mogę się doczekać jak mój wnuk zacznie tak latać.Narazie puszcza "rzutki" bo dopiero ma 6 lat. SUPER Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DARIUS1 Opublikowano 31 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 No młody lata już całkiem dobrze katuje swą nową maszynę ile wejdzie A tu kolejny filmik poskładany przez syna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarz115 Opublikowano 31 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Ale młody ma frajdę, dobrze że przed komputerem ani innym tabletem nie siedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi