Borys666 Opublikowano 27 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 Koledzy, potrzebuję pomocy. Walczę z Bixlerem który odmawia współpracy. Zaprogramowałem mu zakres gazu, podłączam model do pakietu, wszystko gra jak powinno, uruchamiam silnik i po chwili poruszania manetkami silnik się wyłącza. Sprawdzałem połączenia, napięcia na odbiorniku i nadajniku, jakość sygnału radiowego... Jestem bezradny.Poniżej link do filmiku jak to wygląda https://youtu.be/m1AdvHAlRFA Pomóżcie proszę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Y/F-22 Opublikowano 27 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 Sprawdzić napięcia pakietu i skontrolować, jeśli regulator jest programowalny, czy nie masz ustawionego innego li-pol i przez to nie odcina. Prawdopodobne jest, że podczas ruszania serwami odbiornik siada i się wylogowuje przez co rozłącza regulator, słychać nawet, że się chyba od nowa regulator loguje. Pożycz tester serw i podepnij regiel pod niego to wyeliminujesz ESC, sprawdź czy nie siada za mocno napięcie na becu podczas ruszania serwami. Któreś serwo może być uszkodzone i za dużo żre przez co siada zasilanie i odbiornik się restartuje. Widać nawet, że na czymś tam w kadłubie modelu przygasa czerwona dioda, nie wiem czy masz taki regiel czy co to tam jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys666 Opublikowano 27 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 podczas nagrywania filmu telemetria wskazywała napięcie pakietu w okolicy 12,24V ESC mam taki: https://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=32454 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Y/F-22 Opublikowano 27 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 Jest programowalny więc może go przeprogramowałeś, ustaw od nowa i sprawdź rzeczy o których wspomniałem wcześniej. Cudów nie ma, jeśli serwa są sprawne i żadne nie powoduje wysiadania odbiornika to wina jest tylko w regulatorze i albo jest niesprawny albo wystarczy go od nowa zaprogramować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzioch Opublikowano 28 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 Ja bym na twoim miejscu oddalił najpierw nadajnik od odbiornika o jakieś kilka metrów i powtórzył testy. Tak bliskie usytuowanie nadajnika może zatykać odbiornik . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys666 Opublikowano 28 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 W czasie lotu sprawa wygląda identycznie więc to raczej nie kwestia odległości. Jeśli nie używam serw silnik działa w sposób nieprzerwany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 28 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 Padnięty bec w regulatorze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzioch Opublikowano 28 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 To trzeba podpiąć woltomierz pod piny plus-minus w odbiorniku i sprawdzić napięcie podczas ruchu serw. Może też być uszkodzone jedno z serw i obciąża BECa tak ze napięcie bardzo spada i odbiornik się wyłącza i startuje od nowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi