Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy, potrzebuję pomocy. Walczę z Bixlerem który odmawia współpracy. Zaprogramowałem mu zakres gazu, podłączam model do pakietu, wszystko gra jak powinno, uruchamiam silnik i po chwili poruszania manetkami silnik się wyłącza. Sprawdzałem połączenia, napięcia na odbiorniku i nadajniku, jakość sygnału radiowego... Jestem bezradny.Poniżej link do filmiku jak to wygląda

https://youtu.be/m1AdvHAlRFA

Pomóżcie proszę.

Opublikowano

Sprawdzić napięcia pakietu i skontrolować, jeśli regulator jest programowalny, czy nie masz ustawionego innego li-pol i przez to nie odcina. Prawdopodobne jest, że podczas ruszania serwami odbiornik siada i się wylogowuje przez co rozłącza regulator, słychać nawet, że się chyba od nowa regulator loguje. Pożycz tester serw i podepnij regiel pod niego to wyeliminujesz ESC, sprawdź czy nie siada za mocno napięcie na becu podczas ruszania serwami. Któreś serwo może być uszkodzone i za dużo żre przez co siada zasilanie i odbiornik się restartuje. Widać nawet, że na czymś tam w kadłubie modelu przygasa czerwona dioda, nie wiem czy masz taki regiel czy co to tam jest.

Opublikowano

Jest programowalny więc może go przeprogramowałeś, ustaw od nowa i sprawdź rzeczy o których wspomniałem wcześniej. Cudów nie ma, jeśli serwa są sprawne i żadne nie powoduje wysiadania odbiornika to wina jest tylko w regulatorze i albo jest niesprawny albo wystarczy go od nowa zaprogramować.

Opublikowano

Ja bym na twoim miejscu oddalił najpierw nadajnik od odbiornika o jakieś kilka metrów i powtórzył testy. Tak bliskie usytuowanie nadajnika może zatykać odbiornik .

Opublikowano

W czasie lotu sprawa wygląda identycznie więc to raczej nie kwestia odległości.

Jeśli nie używam serw silnik działa w sposób nieprzerwany.

Opublikowano

To trzeba podpiąć woltomierz pod piny plus-minus w odbiorniku i sprawdzić napięcie podczas ruchu serw. Może też być uszkodzone jedno z serw i obciąża BECa tak ze napięcie bardzo spada i odbiornik się wyłącza i startuje od nowa.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.