skippi66 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Dostojni Mam okazję kupić takie radio w baaardzo przyzwoitej cenie. Nie pytam czy warto, bo to wiem, pytam o zalety i wady? Pytam o ewentualne przewagi aparatur innych producentów typu Futaba czy Graupner? Jakoś mało na forum opinii o Multiplexie. Muszę wreszcie przesiąść się ze starej Futaby Skysport 35 Mhz na coś nowoczesnego, z większymi możliwościami programowania. Będę wielce zobowiązany za zainteresowanie tematem. Michał.
hubert_tata Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Jeżeli to okazja i nie masz preferencji co do marki.... to tylko brać. Nie mam porównania z innymi firmami, ale na najdłużej używaną Royal Evo 9 nie narzekam, a ta tytułowa to już konkretny wypas Jedna uwaga, to niezupełnie intuicyjny sposób programowania, trzeba się nauczyć i przyzwyczaić. Przyznaję, że z tego powodu nie wykorzystuję wszystkich możliwości programowania (nie nauczyłem się, albo nauczyłem i potem zapomniałem). PS Ja ćwiczyłem MPX: Cockpit MM, Cockpit SX, MC3010 i Evo 9 (dwie ostatnie mam nadal przerobione na 2,4GHz) Jak miałeś tylko jakieś stare radia bez programowania to planujesz OGROMNY przeskok Edit Można wiedzieć jaka to teraz jest okazyjna cena ?
skippi66 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Bardzo dziękuję, sporo mi wyjaśniłeś. Okazyjna cena za nowy zestaw to 1200 - 1300 zł. Jeszcze rozmawiam. Z tym że radio z prywatnego importu, nie ze sklepu więc bez gwarancji.
hubert_tata Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Niewiele szukałem, ale raczej dobra cena (zależy jakie i ile odbiorników w komplecie). Ja swoje Evo kupowałem tutaj http://www.modellhobby.de/Electronic/Radios-Module/Multiplex/Multiplex-RC-radiosets.htm?shop=k_staufenb_e&SessionId=&a=catalog&t=9&c=8642&p=8642
Rekomendowane odpowiedzi