pkikul Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Witam mam mały problem mianowicie, posiadam apm 2.6 i Gps ublox 7M. Wszystko ładnie pięknie w trybie stabilizacji . Natomiast jak przełączę sobie na tryb utrzymania wysokości lub tryb powrotu do domu, maszyna przechyla się i odlatuje w siną dal. Posiadam 2 kopter na apm 2.6 z gps 6M, tutaj problemu nie ma, wszystko działa poprawnie. Sprawdzałem już niby wszystko wgrałem na nowo firmware przeprowadziłem cały proces kalibracji i cały czas ten sam problem. Oglądałem filmy czytałem wiki i nie mam pomysłu, może ktoś miał podobny problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oko Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Logi pozyskaj i podeślij. Wtedy powiemy co i jak. Czy pozycja z GPS jest poprawna, czy pozycja bazy zapisana itd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pkikul Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Właśnie wróciłem z lotów wykonałem ich kilka i co dziwne 3 razy poprawnie zachował się podczas utrzymania wysokości, wtrzymania wysokości i pozycji, i powrotu do domu, raz podczas rtl zawisł ok 2 m nad ziemią po czym zaczął się oddalać. https://drive.google.com/file/d/0By30zzdZKhn6R1JIVk03VHFLRnM/view?usp=sharing Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi