potemp667 Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Stałem się szczęśliwym posiadaczem prawie nowej apki JR X9303 Made in JAPAN. Niestety w mode 1. http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=873792 Kilka dni studiuje przesiadkę na mode 2 ale jest problem. Znalazłem service menu (ledwo), zmieniam "Reduced TH:OFF" i nigdzie nie pojawia się STICK MOD. Dobrze byłoby zrobić to z softu i zmienić tylko sprężynkę. Jak się nie da to będę kombinował z wtyczkami a ostatecznie cięcie i lutowanie przewodów. Może ktoś kiedyś już przerabiał ta lub podobną apke? Na innych forach każdy robi to inaczej...
young Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Szkoda ze nie wiedziałem bo mam na zbyciu taką samą modę 2 ha...
potemp667 Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Udało się: - sprężynka zmieniona, - dystanse wyjęte, - trymerki zamienione miejscami i zmieniona polaryzacja na wtyczkach, - przewody od potencjometrów gazu i wysokości rozcięte przedłużone, zamieniona polaryzacja. Przewody na razie skręciłem i zakleiłem taśmą aby sprawdzić i wszystko działa w dobrych kierunkach. PYTANIE: W apce przewody są aluminiowe, czy mogę je przedłużyć przewodami miedzianymi z serw? Na elektrodzie piszą że w instalacji domowej nie można, jak jest w rc?
ZbyszekM Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Pewien jesteś, że przewody są aluminiowe? A może są miedziane srebrzone lub cynowane?
potemp667 Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Myślałem że jak srebrne to aluminiowe, jak to sprawdzić? Czy w ogóle mogą być aluminiowe?
ZbyszekM Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Nigdy nie spotkałem się z kablami aluminiowymi w tego typu układach. Można z pewnością przyjąć, że jest to miedź. Zdrap cienką wierzchnią warstwę a pod nią zobaczysz miedź.
Rekomendowane odpowiedzi