rafix Opublikowano 21 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2007 Rozpoczelem budowe motoszybowca o nazwie "hi-fly" i oto kilka fotek z bodowy: skrzydelka wykonane z balsy:) i gotowe do oklejenia kadlub oraz skrzydelka:) a w prawym gornym rogu widac kawalek "fly boya" Modelarzakobi to samo ale z innej perspektywy a tu juz oklejanie skrzydel Reszte fotek dodam za kilka dni poniewaz model jest juz skonczony ale na modelarni. Co myslicie o tym motoszybolu? Pozdr. Rafał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarzkobi Opublikowano 21 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2007 Ja nic nie myśle ponieważ model jest na modelarni na którą razem chodzimy. Ale wiem że model jest poprawnie zrobiony bo przyczyniłem się troche przy budowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ak Opublikowano 21 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2007 Ja mam ten szybowiec. Zbudowałem go jakieś 10 lat temu... Zostały mi z niego skrzydła (w całości) i resztki kadłuba troche pomodyfikowane bo model był przerobiony i latał ze spalinką (nie na wieżyczce) jako coś ala trenerek. Ile waży do lotu? Mój wyszedł dość ciężki jako szybowiec, zwłasza dlatego,że ogon był za ciężki i dokładałem mu wagi na dziób... i nielatał rewelacyjnie :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafix Opublikowano 22 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 moj wazy ok 800g bez zatankowania (zbiornik 30ml). Ale resztę parametrow motoszybola dodam za kilka dni Pozdr. Rafał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafix Opublikowano 22 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 A i jeszcze nie mialem mozliwosci latac nim na wiecej niz 2 KANAŁOCE i mialem niemiec regulacji w sikniku bylo by trochę "lipa" ale spotkalo mnie szczescie i mam fundusze i tylko kwestia kilku dni a bede zamawiał Sanwe vg6000 Ps. Hi-Fly jako szybowiec lata dobrze Pozdr. Rafał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_F3J Opublikowano 22 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 Szybol fajny bedzie napędzany silnikiem spalinowym ? o jakiej pojemnosci ? pozdrawiam zycze udanych lotów :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinn Opublikowano 22 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 Modelik wygląda ciekawie. Szkoda że nie ma jednak loek. Co do napędu to chyba lepiej dać silnik na dziobie , a nie wieżyczce. Powodzenia w dalszych pracach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ak Opublikowano 22 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 Model jest przystosowany do napędu Cox'em na wieżyczce. Można oczywiście przrobić wedle uznania. Jakbym robił teraz ten samolot to bym mu dał jakąś bezszczotke na dźiób (chociaż kto wie... może jeszcze zrobie mu nowy kadłubik). A jaki ty silnik zastosowałeś? Mój jako szybowiec wyszedł do lotu około 800g. Potem go troche odchudziłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 22 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 Bardzo fajny szybol życze udanych lotów.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafix Opublikowano 22 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 Silnik zastosowałem ASP 1,5ccm oczywiscie na dziobie a lotek nie zastosowałem ponieważ kolega mial kiedys lotki w tym modelu i model kiepsko latał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarekJ Opublikowano 22 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 Skoro kolega kiepsko latał to nie znaczy, że Ty też musisz kiepsko latać. I lotki tu nic do tego nie mają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafix Opublikowano 2 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 W końcu gdy mam już fotki to wypadało by się pochwalić, zdięcia prezentują się poniżej: Ps. Nie patrzcie na to że modelik zakurzony trochę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarzkobi Opublikowano 3 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 Tak kurz to częst zjawisko na modelarniach szczególnie na naszej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominatorxxxx Opublikowano 3 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 musze przyznać że ładny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszp Opublikowano 14 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2007 bardzo ladny model!!! dobrze ze zdecydowales sie na konstrukcyjne skrzydla i balsowy kadlub!!! 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.