idfx Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Witam ! Zakupiłem model z silnikiem 26 cc. Jedyna informacja jaką posiadam to właśnie pojemność. Model ma się świetnie, silnik pracuje bez problemów, ale chciałbym dobrać właściwe śmigło a póki co utknąłem na standardzie dla tej pojemności czyli 16x8. Czy na podstawie zdjęć ktoś będzie w stanie go zidentyfikować ? W zasadzie jedyna informacja jaką mogę odczytać (bez rozgrzebywania) to "Made in China" Proszę o wsparcie Dziękuję i pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PysiuJP Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2016 CRRC-Pro 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sasi Opublikowano 1 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2016 Tak jak napisał Mateusz jest to CRRCPRO a dokładniej zdaje się model GF26i-V2. A tu instrukcja do tego silnika. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 1 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2016 CRRC-Pro Tak jak napisał Mariusz jest to CRRCPRO a dokładniej zdaje się model GF26i-V2. A tu instrukcja do tego silnika. Dziękuję za szybką pomoc. Wszystko wskazuje, że to faktycznie ten. Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 3 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2016 Silnik polatał, ale przykręcanie śmigła to istna tragedia a z początku silnik odbijał. Poszukuję kilku elementów zamiennych. Mam totalnie zerżnięte narzynki na elemencie na wale (z magnesem). Do tego zajechaną przylegającą powierzchnię talerzyka kołpaka i brak podkładki z nacięciami idącej pod nakrętkę dokręcającą śmigło. Wszystko razem daje w efekcie sporo główkowania jak dokręcić śmigło jak kręci się cała reszta Miałbym ogromną prośbę. Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć jakie zamienne elementy będą się nadawać. Wiadomo, kołpak nie ma znaczenia, ale nie jestem pewien co do elementu z magnesem. Nie jestem jeszcze w tym obeznany i nie mam pojęcia czy panuje tu jakiś standard. Obawiam się czy po zakupie takiego elementu od innego silnika, pasującego na średnicę wału będę miał magnes w tej samej pozycji kątowej. Ze znalezieniem nacinanej podkładki pod nakrętkę raczej już nie będę miał kłopotu. Proszę o podpowiedź. Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi