adi-000 Opublikowano 21 Lipca 2008 Opublikowano 21 Lipca 2008 KK, Gdzie można kupić EPP?? Najlepiej w Warszawie??
Lord Rzeźnik Opublikowano 21 Lipca 2008 Autor Opublikowano 21 Lipca 2008 Ja kupilem na modele sklep.pl ,ale prosze o odpowiedz na moje pytania :ble:
bzik4 Opublikowano 21 Lipca 2008 Opublikowano 21 Lipca 2008 wg mnie trochę za wysokie to podwozie a czy się będzie zwalać na nos to trudno powiedzieć nigdy takiego wysokiego nie miałem :roll: , a powiedz mi skąd wziął się u ciebie pomysł żeby za kółko ogonowe robił pies :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: (2zdjęcie)
Ładziak Opublikowano 21 Lipca 2008 Opublikowano 21 Lipca 2008 Gdzie można kupić EPP?? Najlepiej w Warszawie?? modelarnia.pl
Lord Rzeźnik Opublikowano 21 Lipca 2008 Autor Opublikowano 21 Lipca 2008 a powiedz mi skąd wziął się u ciebie pomysł żeby za kółko ogonowe robił pies Musialem o cos model oprzec :mrgreen: A podwozie juz skrocilem i wygialem do przodu.
Lord Rzeźnik Opublikowano 24 Lipca 2008 Autor Opublikowano 24 Lipca 2008 Dzisiaj obiecalem sobie ,zrobic co sie da, jutro przyjda serwa i ide pojezdzic sobie przed blokiem :mrgreen: .Z racji tego ,ze nie nialem kabla na dokonczenie instalacji, wybralem sie rowerem do elektronicznego i oprocz kabla kupilem 3 migajace diody, tak z ciekawosci.Model wyglada nastepujaco. :ass: :ass: :ass: :ass: :ass: :ass: :ass: (kliknij moja twarz)
bzik4 Opublikowano 25 Lipca 2008 Opublikowano 25 Lipca 2008 wszystko fajnie tyle że w nocy to ciężko latać, nawet na światła nawigacyjne
Lord Rzeźnik Opublikowano 25 Lipca 2008 Autor Opublikowano 25 Lipca 2008 Światełka są tylko dla szpanu , latać będę najwyżej późnym popołudniem. Wkurzyłem się, bo serwa dzisiaj nie doszły...Poczta Polska nie powinna się zajmować czymś, czego nie potrafi robić porządnie, przez co będę musiał cały weekend stać z robotą zamiast model oblatywać :evil:
Bartek2220 Opublikowano 25 Lipca 2008 Opublikowano 25 Lipca 2008 Światelka extra :wink: Kolega miał tez podobne w Cannonshocie i wyglądało to bardzo extra :wink: A co do serw to z jakiego sklepu je zamawiales ?? Znam jeden co robi duzo zamieszania z wysylkami ale nie będę tu cytowal :|
Lord Rzeźnik Opublikowano 25 Lipca 2008 Autor Opublikowano 25 Lipca 2008 Na Allegro RCsklep czy jakos tak, wyslal wczoraj o 13, wiec jeszcze nic sie nie stalo, chodzi mi o to, ze zawsze dostawalem na nasteony dzien po wplacie...Jestem niecierpliwy ostatnio, bo uswiadomilem sobie, ze koncza sie wakacje powoli :|
Ferq Opublikowano 25 Lipca 2008 Opublikowano 25 Lipca 2008 Na Allegro RCsklep czy jakos tak, wyslal wczoraj o 13, wiec jeszcze nic sie nie stalo, chodzi mi o to, ze zawsze dostawalem na nasteony dzien po wplacie...Jestem niecierpliwy ostatnio, bo uswiadomilem sobie, ze koncza sie wakacje powoli :| Bracie ja na parenaście śrubek czekam 3 dzień i dla mnie to normalne, a rcsklep jest oki 2 dzień po wpłacie i wszystko jest u mnie. Mam nadziej że niebędziesz latał z tymi diodami, szkoda wage tracić
Lord Rzeźnik Opublikowano 25 Lipca 2008 Autor Opublikowano 25 Lipca 2008 Bede latać z diodami- duzo to nie wazy- nie tyle ,żeby zadecydowało o tym, czy model sie oderwie od ziemi, czy nie :roll:
Bartek2220 Opublikowano 25 Lipca 2008 Opublikowano 25 Lipca 2008 Też tak sądze :wink: W miarę możliwości sklejić jakiś film w locie to bardzo prosze :wink: Też powoli biorę się do budowy tego modelu :devil: Jednak najpierw musze Edka skończyc :lol2:
Lord Rzeźnik Opublikowano 25 Lipca 2008 Autor Opublikowano 25 Lipca 2008 film skleje, jak tylko te nieszczesne serwa przyjda. :wink:
Lord Rzeźnik Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Autor Opublikowano 7 Sierpnia 2008 No i stało się .Model poleciał! Pierwszy lot: lotka zablokowała się pod kątem 90 stopni, kilka beczek, lądowanie klapnięciem i wyłamanie podwozia. Poxipol, 10 minut i ... Drugi lot: start, nawrót, pętla, 2 beczki (>360*/s) ,lądowanie, oklaski instruktora Trzeci lot: podobnie, ale ze stratą kontroli na kilka sekund ,wyprowadzanie modelu z pikowania i lądowanie awaryjne na trawie, idealne, zero uszkodzeń. Czwarty lot: strata kontroli, pikowanie iiii KRECIK IS DEAD, koniec zabawnych ,czeskich bajek No i naprawa- amputacja mordki Jak naprawie, i beędzie miał kto filmować, to jakiś film skręce. PS.Aha jeszcze jedno, model lata bajecznie jak po sznureczku, pętle robi w miejscu, a beczki? tak szybko, że nie orientuje sie, gdzie góra, gdzie dół.
Ładziak Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Opublikowano 7 Sierpnia 2008 stratą kontroli na kilka sekund [...] strata kontroli, pikowanie Czy aby na pewno? :shock: Gratuluję udanego modelu!
Lord Rzeźnik Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Autor Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Tak, 2 razy, o jeden za duzo :wink: .Nie mam pojęcia, co było przyczyną.Pewnie to, że nie potrafie lutować.Dla pewności poprawie kilka lutów.A może włącznik szwankuje?Na ziemi wszystko działa.
Lord Rzeźnik Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Autor Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Dzisiaj dokanczam naprawe, zrobilem na nowo kilka elementow elektroniki (litowanie kabli ).Podczas wyciagania starej, okazalo sie, ze wlacznik byl lekko podpieczony, kable mial za cienkie na te natezenia i byly takie pomarszczone(izolacja), wiec zastapilem go zwykla wtyczka...Czlowiek uczy sie na wlasnych bledach .No ale Arlekin, to Arlekin, lubi platac figle :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ładziak Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Opublikowano 12 Sierpnia 2008 okazalo sie, ze wlacznik byl lekko podpieczony, kable mial za cienkie na te natezenia i byly takie pomarszczone(izolacja), Czyli jednak nie zakłócenia... A tak przy okazji: gdzie ty ten wyłącznik instalujesz, że ci się smaży??? Czyżby na kablach zasilających między pakietem a ragulatorem? :shock:
Lord Rzeźnik Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Autor Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Tak :oops: .Glupie pytanie: a jak jest prawodlowo?To bede na przyszlosc wiedzial?Aktualnie zrezygnowalem z wylacznika i zastapilem go zwykla zlaczka...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.