Skocz do zawartości

Arlechin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 47
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

wg mnie trochę za wysokie to podwozie a czy się będzie zwalać na nos to trudno powiedzieć nigdy takiego wysokiego nie miałem :roll: , a powiedz mi skąd wziął się u ciebie pomysł żeby za kółko ogonowe robił pies :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: (2zdjęcie)

Opublikowano
a powiedz mi skąd wziął się u ciebie pomysł żeby za kółko ogonowe robił pies

Musialem o cos model oprzec :mrgreen:

A podwozie juz skrocilem i wygialem do przodu.

Opublikowano

Światełka są tylko dla szpanu :P , latać będę najwyżej późnym popołudniem. Wkurzyłem się, bo serwa dzisiaj nie doszły...Poczta Polska nie powinna się zajmować czymś, czego nie potrafi robić porządnie, przez co będę musiał cały weekend stać z robotą zamiast model oblatywać :evil:

Opublikowano

Światelka extra :wink: Kolega miał tez podobne w Cannonshocie i wyglądało to bardzo extra :wink: A co do serw to z jakiego sklepu je zamawiales ?? Znam jeden co robi duzo zamieszania z wysylkami ale nie będę tu cytowal :|

Opublikowano

Na Allegro RCsklep czy jakos tak, wyslal wczoraj o 13, wiec jeszcze nic sie nie stalo, chodzi mi o to, ze zawsze dostawalem na nasteony dzien po wplacie...Jestem niecierpliwy ostatnio, bo uswiadomilem sobie, ze koncza sie wakacje powoli :|

Opublikowano
Na Allegro RCsklep czy jakos tak, wyslal wczoraj o 13, wiec jeszcze nic sie nie stalo, chodzi mi o to, ze zawsze dostawalem na nasteony dzien po wplacie...Jestem niecierpliwy ostatnio, bo uswiadomilem sobie, ze koncza sie wakacje powoli :|

Bracie ja na parenaście śrubek czekam 3 dzień i dla mnie to normalne, a rcsklep jest oki 2 dzień po wpłacie i wszystko jest u mnie.

Mam nadziej że niebędziesz latał z tymi diodami, szkoda wage tracić :)

Opublikowano

Też tak sądze :wink: W miarę możliwości sklejić jakiś film w locie to bardzo prosze :wink:

Też powoli biorę się do budowy tego modelu :devil: Jednak najpierw musze Edka skończyc :lol2:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

No i stało się :) .Model poleciał!

Pierwszy lot: lotka zablokowała się pod kątem 90 stopni, kilka beczek, lądowanie klapnięciem i wyłamanie podwozia.

Poxipol, 10 minut i ...

Drugi lot: start, nawrót, pętla, 2 beczki (>360*/s) ,lądowanie, oklaski instruktora :D

Trzeci lot: podobnie, ale ze stratą kontroli na kilka sekund ,wyprowadzanie modelu z pikowania i lądowanie awaryjne na trawie, idealne, zero uszkodzeń.

Czwarty lot: strata kontroli, pikowanie iiii KRECIK IS DEAD, koniec zabawnych ,czeskich bajek :P

dsc05928aq1.jpg

dsc05929ct4.jpg

dsc05930ut3.jpg

No i naprawa- amputacja mordki :P

dsc05931xp7.jpg

dsc05932wa7.jpg

Jak naprawie, i beędzie miał kto filmować, to jakiś film skręce.

PS.Aha jeszcze jedno, model lata bajecznie :D jak po sznureczku, pętle robi w miejscu, a beczki? tak szybko, że nie orientuje sie, gdzie góra, gdzie dół.

Opublikowano

Tak, 2 razy, o jeden za duzo :wink: .Nie mam pojęcia, co było przyczyną.Pewnie to, że nie potrafie lutować.Dla pewności poprawie kilka lutów.A może włącznik szwankuje?Na ziemi wszystko działa.

Opublikowano

Dzisiaj dokanczam naprawe, zrobilem na nowo kilka elementow elektroniki (litowanie kabli :P ).Podczas wyciagania starej, okazalo sie, ze wlacznik byl lekko podpieczony, kable mial za cienkie na te natezenia i byly takie pomarszczone(izolacja), wiec zastapilem go zwykla wtyczka...Czlowiek uczy sie na wlasnych bledach :P .No ale Arlekin, to Arlekin, lubi platac figle :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Opublikowano
okazalo sie, ze wlacznik byl lekko podpieczony, kable mial za cienkie na te natezenia i byly takie pomarszczone(izolacja),

Czyli jednak nie zakłócenia...

A tak przy okazji: gdzie ty ten wyłącznik instalujesz, że ci się smaży??? Czyżby na kablach zasilających między pakietem a ragulatorem? :shock:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.