Krzysztof7501 Opublikowano 19 Czerwca 2013 Opublikowano 19 Czerwca 2013 Nie wiem, czy dobrze rozumiem, ale jeżeli skrzydło ma wznios, to rurka jest chyba wygięta w połowie długości. Czy taka rurka jest w zestawie? Jeżeli tak jest, to stosując rurkę prostą można by uzyskać wznios zerowy. Oczywiście należałoby wykonać nacięcie w połowie rozpiętości skrzydła, aby je wyprostować.
Tom Opublikowano 20 Czerwca 2013 Opublikowano 20 Czerwca 2013 Miejsce na wklejenie dźwigara jest tak wykonane ze dźwigar jest prosty. Miałem ten model i od razu zrobiłem w nim lotki. Nie trzeba nic kombinować z prostowaniem skrzydła, wystarczy wkleić 2 mikro serwa. Modelik lata jak po sznurku, jednak szybowanie i "łapanie" termiki jest dość problematyczne przy jego rozpiętości. Sprzedałem go koledze który wstawił do niego silnik od śmigłowca "450" i lata nim jak pylonem. Prędkości tego modelu są naprawdę zadziwiające. Dzięki kompaktowej budowie wytrzymuje nawet najbardziej zwariowane i dzikie pomysły pilota. Pozdrawiam Tomek
Krzysztof7501 Opublikowano 20 Czerwca 2013 Opublikowano 20 Czerwca 2013 Chciałbym wyprostować skrzydło, bo trochę mi się nie podoba wygląd, a z lotkami wznios nie jest potrzebny. Z Twojego opisu wynika, że byłoby to możliwe.
rapier Opublikowano 20 Czerwca 2013 Opublikowano 20 Czerwca 2013 Tylko po co? Aby to zrobić musisz przeciac skrzydła na pól. Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
janick Opublikowano 6 Lipca 2013 Opublikowano 6 Lipca 2013 W razie potrzeby opis modelu i montażu tutaj: http://www.graupner.de/fileadmin/downloadcenter/anleitungen/20080328091939_6297_TERRY_S_DE_EN_FR.pdf A przykładowe loty między innymi tutaj: Pozdrowienia
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.