Rodi Opublikowano 16 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2016 Witam wszystkich. Pytanie jak w temacie. Jak magazynujecie balse jeżeli jej w najbliższym czasie ( nawet miesiące) nie potrzebujecie? A żeby się to wszystko nie powykrzywialo. Pytam bo kiedyś zamykali sklep i nakupiłem w promocji pare desek i listew , a ze w najbliższym czasie czeka mnie przeprowadzka do kraju to robie porządki:D Zauwazylem tez ze się tez lekko powykrzywialy. Czy wystarczy ze wytne 2 deski z jakiegoś tam drzewa w rozmiarze deseczek i wloze deski z balsy miedzy nie i zakleje w 4 miejscach tasma by lezaly prosto? I czy podobnie zrobić z listwami ? , albo macie lepszy pomysl? Pozdrawiam Sebastian 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 16 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2016 Czy wystarczy ze wytne 2 deski z jakiegoś tam drzewa w rozmiarze deseczek i wloze deski z balsy miedzy nie i zakleje w 4 miejscach tasma by lezaly prosto? I czy podobnie zrobić z listwami ? , Pozdrawiam Sebastian Sebastian tak w zupełności wystarczy. Ja mam dokładnie tak kilkadziesiąt listewek w rozmiarach od 1mm do 10mm które mi leżą od 3-4 lat i nic im się nie dzieje. Od czasu do czasu jak potrzebuję to odklejam całą paczkę wyjmuję jedną która mi jest potrzebna i resztę zawijam. Tyle że te moje deski leżą w suchym i ciepłym pomieszczeniu. Jeśli masz wilgoć lub temperatura potrafi skakać to ja bym jeszcze dodatkowo owinął w taką folie stretch (taką do owijania paczek). To powinno w zupełności wystarczyć. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rodi Opublikowano 16 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2016 To obecnie lezy u mnie pod lozkiem i grzejnik caly rok zakręcony. A w 1 zdaniu miałeś namysli naprawdę listewki czy deski od 1mm do 10mm. A jak najlepiej magazynować listwy z balsy i sosnowe roznego rozmiaru? ps. Konrad jak się jakos zadomowię i znajde prace to mysle ze pozwolisz wpaść do was na lotnisko bo fajny pas startowy tam macie:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 16 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2016 Oczywiście iałem na myśli deski. Listewki podobnie mam gumką związane w pęczek. Ponieważ gumka mi od starości sparciała to owinąłem taśmą malarską w 3 miejscach i tak sobie leżą i czekają na moją emeryturę Na lotnisko zapraszam . Mam nadzieję że do tego czasu coś poskładam bo jak na razie nie mam czym latać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 17 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 Magazynować najlepiej w dedykowanym magazynie listewek balsowych... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rodi Opublikowano 17 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 Pawel podaj adres;P 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 17 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 U Pawła pod nosem http://www.rozarent.pl/pytania.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rodi Opublikowano 17 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 :D:D:D:D:D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi