Rodi Opublikowano 16 Maja 2016 Opublikowano 16 Maja 2016 Witam wszystkich. Pytanie jak w temacie. Jak magazynujecie balse jeżeli jej w najbliższym czasie ( nawet miesiące) nie potrzebujecie? A żeby się to wszystko nie powykrzywialo. Pytam bo kiedyś zamykali sklep i nakupiłem w promocji pare desek i listew , a ze w najbliższym czasie czeka mnie przeprowadzka do kraju to robie porządki:D Zauwazylem tez ze się tez lekko powykrzywialy. Czy wystarczy ze wytne 2 deski z jakiegoś tam drzewa w rozmiarze deseczek i wloze deski z balsy miedzy nie i zakleje w 4 miejscach tasma by lezaly prosto? I czy podobnie zrobić z listwami ? , albo macie lepszy pomysl? Pozdrawiam Sebastian 1
Konrad_P Opublikowano 16 Maja 2016 Opublikowano 16 Maja 2016 Czy wystarczy ze wytne 2 deski z jakiegoś tam drzewa w rozmiarze deseczek i wloze deski z balsy miedzy nie i zakleje w 4 miejscach tasma by lezaly prosto? I czy podobnie zrobić z listwami ? , Pozdrawiam Sebastian Sebastian tak w zupełności wystarczy. Ja mam dokładnie tak kilkadziesiąt listewek w rozmiarach od 1mm do 10mm które mi leżą od 3-4 lat i nic im się nie dzieje. Od czasu do czasu jak potrzebuję to odklejam całą paczkę wyjmuję jedną która mi jest potrzebna i resztę zawijam. Tyle że te moje deski leżą w suchym i ciepłym pomieszczeniu. Jeśli masz wilgoć lub temperatura potrafi skakać to ja bym jeszcze dodatkowo owinął w taką folie stretch (taką do owijania paczek). To powinno w zupełności wystarczyć. 1
Rodi Opublikowano 16 Maja 2016 Autor Opublikowano 16 Maja 2016 To obecnie lezy u mnie pod lozkiem i grzejnik caly rok zakręcony. A w 1 zdaniu miałeś namysli naprawdę listewki czy deski od 1mm do 10mm. A jak najlepiej magazynować listwy z balsy i sosnowe roznego rozmiaru? ps. Konrad jak się jakos zadomowię i znajde prace to mysle ze pozwolisz wpaść do was na lotnisko bo fajny pas startowy tam macie:D
Konrad_P Opublikowano 16 Maja 2016 Opublikowano 16 Maja 2016 Oczywiście iałem na myśli deski. Listewki podobnie mam gumką związane w pęczek. Ponieważ gumka mi od starości sparciała to owinąłem taśmą malarską w 3 miejscach i tak sobie leżą i czekają na moją emeryturę Na lotnisko zapraszam . Mam nadzieję że do tego czasu coś poskładam bo jak na razie nie mam czym latać.
Paweł Prauss Opublikowano 17 Maja 2016 Opublikowano 17 Maja 2016 Magazynować najlepiej w dedykowanym magazynie listewek balsowych...
Francka Opublikowano 17 Maja 2016 Opublikowano 17 Maja 2016 U Pawła pod nosem http://www.rozarent.pl/pytania.php
Rekomendowane odpowiedzi