TomekH Opublikowano 12 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2016 Udało mi się wyrwać dzisiaj z domu, jak potrzebujesz naprowadzenia na miejscówkę to daj znaćSent from my NX507J using Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toptome69 Opublikowano 14 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 Ja niestety w będę mógł polatać dopiero po 24.07 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek53 Opublikowano 16 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2016 Sobota 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 16 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2016 Ładnie a są chętni na koszenie i zadbanie o ten teren? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek53 Opublikowano 17 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2016 Oczywiście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 17 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2016 Oczywiście To fajnie Przed południem parę chwil 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcini59 Opublikowano 18 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2016 Krzysiek ale go fajnie trafiłeś na ostatnim zdjęciu przy samym lądowaniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 18 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2016 Widać zainteresowanie tym miejscem niebawem z Tomkiem napiszemy tu parę zdań co do tego terenu, który jest bardzo urokliwy i daje możliwość swobodnego latania, ale wymaga zaangażowania i pracy. I trzeba pamiętać, iż jest to teren PRYWATNY a nie "niczyja łąka" jak w Fordonie. A co z tego wyjdzie zobaczymy na jesień. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 19 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2016 Obserwuję i kibicuję , jak rozwinie się ten kawałek łąki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcini59 Opublikowano 20 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2016 Witam Lata dzisiaj ktoś po 17stej ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 20 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2016 Przed 18 będę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 20 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2016 Podwieczorne latanko 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toptome69 Opublikowano 20 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2016 Widzę że fajnie polataliście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toptome69 Opublikowano 30 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2016 Dziś troszkę podmuchało ale nie zrażeni no może troszkę pojechaliśmy na lotnisko I wszystko się udało Marcin polatał troszkę dornem Potem se=woim samolocikiem a ja Heronem Potem przyjechali Andrzej i Janusz niestety światło kiepskie i fotka już taka ruszona 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darqo Opublikowano 30 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2016 Fajnie macie, rok już dawno minął jak tam nie byłem może czas przewietrzyć skrzydełka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcini59 Opublikowano 30 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2016 No to i ja podam kilka fotek z dzisiejszego latania z jakością kiepsko bo robione telefonem, ale coś tam widać 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toptome69 Opublikowano 30 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2016 Brakowało kogoś z porządnym aparatem prawda Krzysiu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 30 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2016 Pięknie Parę słów na temat tego lotniska dla jasności całej sprawy - mieliśmy to napisać wcześniej z Tomkiem. Łąkę tą znalazł Tomek i zabrał mnie do spółki aby zobaczyć, wypróbować i poorganizować. Teren ten jest prywatną własnością w użytkowaniu rolnika. Generalnie wszystkie sprawy załatwił Tomasz z rolnikiem, który się zgodził na użyczenie nam dwóm jako organizatorom i odpowiedzialnymi za latanie modelami RC oraz dopuszczanie innych osób które będą realizować loty rekreacyjne. Zgoda ma formę pisemną oraz jest opracowany krótki regulamin lotów zaakceptowany przez rolnika. Rolnik dwa razy do roku kosi tą łąkę za czego ma zysk. Z początku mając doświadczenie z lotniska w Fordonie myśleliśmy , że te dwa koszenia plus z 2 nasze mniejszej części pola wystarczą aby utrzymać w stanie do startów i lądowań. Niestety w trakcie użytkowania natura pokazała, że zielone rośnie tam jak na drożdżach i koszenie dla dobrej zabawy trzeba by robić co najmniej co dwa tygodnie. Dodatkowo skrawek, który wykaszamy traktowany jako strata dla rolnika i za to trzeba będzie uiścić opłatę. Pojawiło się grono chętnych i bardzo fajnie, były wspólne koszenia i latanie. Teren w Strzelcach jest bardzo ładny i przestrzeni sporo ale żeby tam latać różnymi modelami trzeba często kosić najlepiej w parach po dwie osoby bo zbiórka dużej ekipy nie ma sensu. Wynik a z tego, że nie wystarczy aby ktoś dał parę złotych i przyjeżdżał jak to mówią na gotowe. Nikt z nas nie ma za dużo czasu więc musi być aktywny udział w koszeniu i utrzymaniu porządku oprócz oczywiście uiszczeniu kilku złotych. Trzeba się mocno zastanowić czy jest to warte „zachodu” . Ja na chwilę obecną traktuje to jak lotnisko zapasowe i do polatania elektroszybowcem gdzie wysoka trawa mi nie przeszkadza. Zapraszamy chętnych do aktywnego udziału lataniu i dbaniu o ten teren. Jeśli są jakieś sugestie i propozycje prosimy o dobre słowo. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr K. Opublikowano 31 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2016 Moja propozyjca jest taka, żeby zacząć od listy chętnych na latanie i koszenie, można by wtedy rozpisać grafik na koszenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 31 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2016 To ja zapisuje : 1. horn3t 2. .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi