Skocz do zawartości

Serwo TowerPro MG995 na przedłużaczu nie działa poprawnie???

modelarzkobi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

te drgania po ruchu to akurat jest + tych serw bo oznacza ze sa szybkie i odwzorywuja skok sprezyny od drazka to ze odbija tez sie dziwilem jak mialem pierwsze szybkie serwa

Opublikowano

Ja bym jednak winił spadki napięcia - nawet na oryginalnych cieniutkich kablach. Darku - założę się, że to serwo od steru wysokości było na przedłużaczu a i zasilanie było podłączone przez standardowy włącznik. Suma długości przewodów była pewnie w granicach 0.75 m (kabel serwa + przedłużacz + włącznik + kabel pakietu).

Opublikowano

Serwa są na Y-kablu i jedno działa prawidłowo a drugie nie bo ma spadek napięcia?

To samo się działo po podpięciu na osobnych kanałach w odbiorniku.

Pakiety zasilające mam robione samodzielnie i w każdym mam 2 przewody:standard i na wtyczkę T .Zasilam odbiorniki i serwa przez 2 włączniki.

Nawet jak zasilałem to z 2 ogniw LiFe to działo się to samo.

Na 2 kupione serwa jedno jest do wyrzucenia i po takim teście dałem sobie z nimi spokój.

Opublikowano

Kurcze - dwóch Darków :)

Olo: Twój przypadek ewidentnie ukazuje jedno walnięte serwo. To świadczy o sporym rozrzucie jakościowym. Teraz pokazało się nowe serwo 996R z poprawioną elektroniką... Cena podobnie intrygująca :)

Opublikowano
te drgania po ruchu to akurat jest + tych serw bo oznacza ze sa szybkie i odwzorywuja skok sprezyny od drazka to ze odbija tez sie dziwilem jak mialem pierwsze szybkie serwa

O to jakas nowa teoria :lol: spróbuj naprawde szybkich serw ! nie bede podważał twojej wiedzy bo cię nie znam ale serwo przy 5V 0,17sec to co najwyzej przeciętnosc może porównując do reszty twoich wolnych serw 0.22sec to sie wydaje szybkie ;p. najtansze serwa standardowe dla początkujących maja przy 5v 0,19 więc o czym tu piszemy...

Jak dla mnie to serwo prędkościa plasuje się gdzies pośrodku, mam duzo lepsze i duzo szybsze i wiem co to jest predkosć a już tym bardziej rozpoznam bez problemu drgania od "skoku sprezyny" za duzo tego "złomu" przewinęło sie przez palce.

Akurat tutaj w teście drązek zatrzymywałem palcem w neutrum a nie puszczałem go samowolnie stąd i na filmie nie słychać spręzynki od aparatury. To serwo w ogóle we wszystkich opcjach źle pracowało, zreszta czego wymagac za 45zł...

Ja bym jednak winił spadki napięcia - nawet na oryginalnych cieniutkich kablach. Darku - założę się, że to serwo od steru wysokości było na przedłużaczu a i zasilanie było podłączone przez standardowy włącznik

Oczywiscie w modelu jest nieco przedłużone (lutowane) a serwo bezpośrednio podłaczone do odbiornika zachowywało się identycznie. Co do zasilania włacznik itd to akurat jestem na tym punkcie pozytywnie zboczony i w tym zakresie panuje pełen pedantyzm każdy wie kto mnie zna ;-) nigdy nie używam oryginalnych cienkich przewodów i zawsze dubluje zasilanie dwoma wtyczkami. Za duzo juz modeli rozbiłem przez takie pierdoły zeby powtarzać błedy.

Podsumowując tanie mocne serwo za małe pieniądze do ślizga, samochodu... i tyle. W tej cenie lepszego mocniejszego się nie kupi.

Opublikowano

no jak nie puszczales drozka to co innego tak to wygląda wiem ze przy puszczeniu pare lat temu mnie zdziwilo a ze serwa sa kiepskie nie kwestionuje, zreszta w zyciu bym go nie kupil :) ja uzywalem juz wielu drogich serw np. volz-ow bagatela 350zl sztuka i tez takie cos mozna bylo zobaczyc od drazka stad pytanie:)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Sam mam to serwo - kupione do Ultimata, ale że czasu nie mam to go nie testowałem jeszcze. Może jak znajdę wolny wieczór to sprawdzę czy mam takie same objawy.

Pytanie teraz gdzie w małych ilościach (na metry, a nie szpule) można kupić wstążki kolorowe o przekroju 0,25 - 0,50 mm2 do wyrobu przedłużaczy?

Ja kupuję takie taśmy wielokolorowe na giełdzie elektronicznej razem z wtyczkami i gniazdami. W warszawie pewnie też jest taka giełda.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.