gfilipek Opublikowano 1 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 Mam model Spitfire elektryczny do przerobienia na spalinę. Projekt przewiduje 600 + przekładnia (nieokreślona). Czy może mi ktoś podpowiedzieć jaki silnik spalinowy będzie odpowiadał temu silnikowi ? O ile pamiętam to 2T 2.5cm3 odpowiada 600, a 4T ? Help Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 1 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 Mam model Fw-190 nie istniejącej już firmy Balsacraft czy jakoś tak. Własnie był na 600 bez przekładni lub spalinę MDS - 28. Ja wstawiłem OS 20 i lata model. Więc coś pomiędzy 4cm a 4,5cm. Pewnie masz model tej samej firmy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 1 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 O ile pamiętam to 2T 2.5cm3 odpowiada 600... Albo nawet coś większego, w okolicach 4cm3. Może podpatrz coś z kombatów? Zobacz: konwersja spalina - bezszczotka oraz konwersja szczotka - bezszczotka plus konkretne przykłady konwersji modeli Great Planes PS Mam Supersportstera 1,2m na 550 z przekładnią (teraz oczywiscie bezszczotka), który dawniej był produkowany na spalinkę 0,25 Edit A 4 takty, to i tak zaczynają się od 0,3 (5cm3), więc pewnie taki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gfilipek Opublikowano 1 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 Pewnie masz model tej samej firmy? Model robiono z planów - wyglądają na "bez firmowe", autor Dave Philpotts. Skala 1/9. No to pupcia :? Nie mam silnika do niego. Za mały OS LA15, za duży LA46. Nic to, dziękuję kolegom za pomoc. Pozostaje kombinować... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 1 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 Nie rezygnuj!! nie załamuj się!! Jutro też będzie piękny dzień!! może nawet z nowymi pomysłami :jupi: Ja własnie zastanawiam się czy nie zamienić mego OS 3,5cm na 7,5cm. Jest jednak trochę ciasno pod moją szeroką maską. U ciebie moze być jeszcze ciasniej ale próbowałbym na twoim miejscu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.