gfilipek Opublikowano 1 Lipca 2008 Opublikowano 1 Lipca 2008 Mam model Spitfire elektryczny do przerobienia na spalinę. Projekt przewiduje 600 + przekładnia (nieokreślona). Czy może mi ktoś podpowiedzieć jaki silnik spalinowy będzie odpowiadał temu silnikowi ? O ile pamiętam to 2T 2.5cm3 odpowiada 600, a 4T ? Help
Irek M Opublikowano 1 Lipca 2008 Opublikowano 1 Lipca 2008 Mam model Fw-190 nie istniejącej już firmy Balsacraft czy jakoś tak. Własnie był na 600 bez przekładni lub spalinę MDS - 28. Ja wstawiłem OS 20 i lata model. Więc coś pomiędzy 4cm a 4,5cm. Pewnie masz model tej samej firmy?
hubert_tata Opublikowano 1 Lipca 2008 Opublikowano 1 Lipca 2008 O ile pamiętam to 2T 2.5cm3 odpowiada 600... Albo nawet coś większego, w okolicach 4cm3. Może podpatrz coś z kombatów? Zobacz: konwersja spalina - bezszczotka oraz konwersja szczotka - bezszczotka plus konkretne przykłady konwersji modeli Great Planes PS Mam Supersportstera 1,2m na 550 z przekładnią (teraz oczywiscie bezszczotka), który dawniej był produkowany na spalinkę 0,25 Edit A 4 takty, to i tak zaczynają się od 0,3 (5cm3), więc pewnie taki
gfilipek Opublikowano 1 Lipca 2008 Autor Opublikowano 1 Lipca 2008 Pewnie masz model tej samej firmy? Model robiono z planów - wyglądają na "bez firmowe", autor Dave Philpotts. Skala 1/9. No to pupcia :? Nie mam silnika do niego. Za mały OS LA15, za duży LA46. Nic to, dziękuję kolegom za pomoc. Pozostaje kombinować...
Irek M Opublikowano 1 Lipca 2008 Opublikowano 1 Lipca 2008 Nie rezygnuj!! nie załamuj się!! Jutro też będzie piękny dzień!! może nawet z nowymi pomysłami :jupi: Ja własnie zastanawiam się czy nie zamienić mego OS 3,5cm na 7,5cm. Jest jednak trochę ciasno pod moją szeroką maską. U ciebie moze być jeszcze ciasniej ale próbowałbym na twoim miejscu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.