koniuor Opublikowano 13 Czerwca 2016 Opublikowano 13 Czerwca 2016 Witam. Widziałem na olx glidera pro z aparatura i aku: http://olx.pl/i2/oferta/motoszybowiec-rc-samolot-zdalnie-sterowany-model-easy-glider-pro-apa-CID767-IDfxD6h.html#:c203418cdf I teraz pytanie do was. Brać taki samolot po upadku? Właściciel zapewnia ze lata idealnie jak nówka sztuka:)
latacz Opublikowano 13 Czerwca 2016 Opublikowano 13 Czerwca 2016 pianki łatwo się naprawiają -jeśli równo posklejane to nie powinno mieć wpływu na latanie. bardziej bałbym się dużej ilości lotów -i że mocno eksploatowana pianka robi się miękka... trzeba obejrzeć -pomacać cena -wydaje się niezła za komplet -ale... nie ma info jaki silnik jaki regler jakie serwa.... mogą być tanie chińskie elementy których wartość (zwłaszcza używanych) jest znikoma -mogą być w miarę porządne serwa czy silnik... dopytaj jakie konkretnie wyposażenie firma/typ? odbiornik z wymienianymi filtrami -jak dla mnie odbiorników się nie reperuje -jak coś nie tak -to się wyrzuca i kupuje nowy w pełni sprawny. Reperowany odbiornik to wielka niewiadoma. odbiorniki na 35MHz są tanie. ja bym brał bez odbiornika -a dokupił nie naprawiany odbiornik. obecnie te systemy (na 35) nieźle się sprawdzają mało kto lata na tym paśmie -więc ryzyko "wejścia na kanał" znikome. i raczej należy model obejrzeć przed zakupem...
koniuor Opublikowano 13 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 13 Czerwca 2016 niestety nie mam możliwości obejrzenia modelu bo mieszkam daleko od niego..:/ jak się dowiem jaki tam siedzi sprzęt to napisze. A może jest ktos na forum z okolic Tarnowskich Gór i mógłbym looknac na samolot?
Rekomendowane odpowiedzi