spad Opublikowano 15 Czerwca 2016 Opublikowano 15 Czerwca 2016 witam fotografią zajmuje się już od dawna, ale dopiero teraz dostrzegłem uroki fotografii z powietrza poniżej daje parę fotosów które udało mi się ostatnio zrobić
spad Opublikowano 15 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 15 Czerwca 2016 mam ustawiony limit na 150m,(gdzieś wyczytałem, że to limit w całej europie), a w razie utraty zasięgu włącza się fail-safe i phantom wraca w miejsce startu po linii prostej na pułapie 50m i sam ląduje zdjęcia wykonane z zielonej strefy (według drone radar łącznie ze zgłoszeniem lotu)
madrian Opublikowano 15 Czerwca 2016 Opublikowano 15 Czerwca 2016 Patrzę na te zdjęcia... Coś znajome dziwnie. A tu proszę, znajoma okolica. Będę na spacerze z psem, to będę wypatrywał teraz krzyżyka na niebie...
Pietuh Opublikowano 16 Czerwca 2016 Opublikowano 16 Czerwca 2016 Proszę się na mnie nie gniewać, bo to moje odczucia, ale tego typu zdjęcia robione z super kamer przypominają mi retuszowane obrazki sprzed 50 lat typu jeleń na rykowisku a ten retusz elektroniczny jest chyba jeszcze gorszy.
madrian Opublikowano 16 Czerwca 2016 Opublikowano 16 Czerwca 2016 Oj, przesadzasz. Sztuka retuszu fotografii, ma taką historię jak sama fotografia. A złote czasy były w XIX wieku. 95% tamtejszych fotografik to retusz, do tego stopnia, że zawstydza dzisiejszy green screen. Połowa uwiecznionych polskich "powstańców styczniowych", portretowała się w studiu, z kijami w rękach, a fotograf retuszował im fotki, domalowując nawet sukmany, czapki czy broń. Nie tak dawno, wyszło na jaw, że władze jednego z miast w USA, po trzęsieniu ziemi, zretuszowały wszystkie ówczesne zdjęcia, które przekazano jako dokumentację dla ubezpieczyciela. Na fotografiach miasto płonęło i było w zgliszczach bo... Miasto miało ubezpieczenie od ognia, a nie od trzęsienia ziemi. Ot, tak ciekawostka. Kolega zresztą na pewno ma oryginalne RAW-y i może pokazać oryginały. A retusz jak wyżej - to bardziej dzieło artystyczne, niż fotografia.
spad Opublikowano 16 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 16 Czerwca 2016 Proszę się na mnie nie gniewać, bo to moje odczucia, ale tego typu zdjęcia robione z super kamer przypominają mi retuszowane obrazki sprzed 50 lat typu jeleń na rykowisku a ten retusz elektroniczny jest chyba jeszcze gorszy. nie gniewam się to czy komuś się podoba zdjęcie to jest tylko i wyłącznie sprawa gustu, nie da się trafić ze zdjęciem tak aby każdemu się podobało, ja akurat lubię tworzyć hdr-y i je później kolorować i mnie się to podoba co prawda czasem przesadzam z "upiększaniem"
Goodman Opublikowano 16 Czerwca 2016 Opublikowano 16 Czerwca 2016 mam ustawiony limit na 150m,(gdzieś wyczytałem, że to limit w całej europie) Limit jest 500 m na cały świat . Wcześniej można to było obejść . W aktualnym oprogramowaniu limit 500m to 500 m. 1
spad Opublikowano 16 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 16 Czerwca 2016 no nie powiem te fotki nocne są fajne ja bym pewnie zrobił hdr-a z nich
Pietuh Opublikowano 16 Czerwca 2016 Opublikowano 16 Czerwca 2016 Oj, przesadzasz. Sztuka retuszu fotografii, ma taką historię jak sama fotografia. A złote czasy były w XIX wieku. 95% tamtejszych fotografik to retusz, do tego stopnia, że zawstydza dzisiejszy green screen. Połowa uwiecznionych polskich "powstańców styczniowych", portretowała się w studiu, z kijami w rękach, a fotograf retuszował im fotki, domalowując nawet sukmany, czapki czy broń. Nie tak dawno, wyszło na jaw, że władze jednego z miast w USA, po trzęsieniu ziemi, zretuszowały wszystkie ówczesne zdjęcia, które przekazano jako dokumentację dla ubezpieczyciela. Na fotografiach miasto płonęło i było w zgliszczach bo... Miasto miało ubezpieczenie od ognia, a nie od trzęsienia ziemi. Ot, tak ciekawostka. Kolega zresztą na pewno ma oryginalne RAW-y i może pokazać oryginały. A retusz jak wyżej - to bardziej dzieło artystyczne, niż fotografia. Masz rację, byłem przekonany że to wycięta klatka z filmu bez żadnej obróbki bo począwszy od Gopro3 w górę te kamerki upiększają świat bez dodatkowej ingerencji. Zwracam honor autorowi i podziwiam zmysł artystyczny.
spad Opublikowano 16 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 16 Czerwca 2016 Patrzę na te zdjęcia... Coś znajome dziwnie. A tu proszę, znajoma okolica. Będę na spacerze z psem, to będę wypatrywał teraz krzyżyka na niebie... zdjęcia są zrobione z okolic pl. inwalidów (żoliborz) i al. wojska polskiego
Rekomendowane odpowiedzi