Marcin K. Opublikowano 17 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2016 Witam. Jakie podwozie zakupić do modelu o masie ok 7kg? Z tego co się rozglądałem to wybrałbym z zakresu do modeli o wadze 10kg co by mieć margines. Pytanie jaki zakupić. Elektryczne czy pneumatyczne? Pneumatyka mnie trochę odstrasza ze względu na możliwość rozszczelnienia. Z elektrycznym tez może coś pójść nie tak. Dowiedziałem się na razie że od Hobbykingowych podwozi lepiej trzymać się z daleka, wiec pozostaje Robart lub Elektron(czytałem bardzo dobre). Jakie wady/zalety elektro vs pneumatyka oraz jakie ewentualnie kupić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebka34 Opublikowano 18 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2016 Pneumatyka Robart. Jeśli wszystko pałączysz tak jak trzeba nic nie ma prawa sie rozszczelnić. Ja przed każdym lotem sprawdzam stery lotki i tak samo robie z podwoziem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi