ZiMi Opublikowano 3 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 Wczoraj się działo. Dwa Easy Stary, Easy Glider i na dokładkę do oblotu PC FOCUS ARF (z zestawu RC Pelikana). Loty zaczęliśmy, gdy słońce chyliło się ku zachodowi. Warunki wyśmienite - 0 wiatru. Kolega zauroczony warunkami leciał swoim ESem coraz wyżej i dalej ….. Zanim się spostrzegł stracił orientację w kierunku lotu. ES „postanowił” bliżej przyjrzeć się słońcu i zacząć nowe życie. Mając na pokładzie kamerkę udało mi się złapać krótkie ujęcie. Zaś na podstawie zdjęcia ustaliłem przypuszczalny obszar lądowania ESa. Obszar zaznaczyłem na zdjęciu czerwoną i zieloną kreską, tworzącą wierzchołek trójkąta w miejscu wykonania zdjęcia. Zdjęcia dostępne na: http://picasaweb.google.com/mzkzkz/UcieczkaEasyStara Model wylądował gdzieś w okolicach ul. Jórskiego w Warszawie (Targówek-Zacisze) Wieczorne poszukiwania nie dały rezultatów. Dziś kolega rozwiesił ogłoszenia. Realnie rzecz biorąc szansa na odnalezienie jest minimalna ale nadzieja umiera ostatnia. Mimo to w imieniu kolegi, zwracam się z prośbą o czujność w tych okolicach. Być może model wisi jeszcze gdzieś na drzewie lub dachu jakiejś posesji. Wszelkie informacje o zgubie proszę kierować na mój PW. ES miał niebieskie skrzydła i kamerkę na pokładzie. Filmu niestety nie nagrywał a gogle też były wyłączone. :evil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 3 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 Nie traćcie nadziei... Współczuje i życzę szczęścia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZiMi Opublikowano 4 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 CUDA JEDNAK SIĘ ZDARZAJĄ czyli szczęśliwe odnalezienie modelu. ;D :rotfl: ;D :rotfl: ;D :rotfl: ;D :rotfl: Poranne ogłoszenia o zaginionym modelu rozwieszone przy sklepach, słupach itp. dały niemalże natychmiastowy efekt. Ku niezmiernemu szczęściu kolegi wkrótce zadzwonił telefon a sympatyczna pani oznajmiła, że właśnie ten model znalazła na swojej posesji. Po niecałych 24h model wrócił do uradowanego właściciela. ES doznał znikomych uszkodzeń i zapewne wkrótce wzbije się znowu w powietrze. Jako ciekawostkę dopowiem, że model wylądował na posesji przy ul. Uranowej - w założonym obszarze wieczornych poszukiwań. Jest to 1,68 km od miejsca startu. Po takiej historii wraca wiara w ludzi. :* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 4 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 Cieszę się razem z Wami! Powyższe zdarzenie to kolejny dowód, że trzeba podpisywać modele. Ja podaję imię i nazwisko, telefon oraz informację o nagrodzie. Na szczęście nigdy nie miałem okazji wypróbować tego w praktyce . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.