Crazy Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Witam, Panowie mam taki problem iż model nie odpala w tradycyjny sposób za pomoca szarpanki, regulowałem gaźnik, sprawdzałem świece i wszystko inne co można było, odpala tylko i wyłącznie gdy zaleje parę kropel pod swiece, wygląda tak jakby paliwo nie ciągnął, gdy podczas przytkania tłumika i ciągnięcia szarpanka paliwo w wezyku się pojawia. Jakieś podpowiedzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjacek Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Miałem podobnie, ale w samolocie. Przyczyną była zatkana rurka w tłumiku, do której jest podłączony wężyk (brak ciśnienia z tłumika). Z drugiej strony, brak paliwa napływającego do wężyka może też sugerować zatkany przepływ paliwa pod iglicą szybkich obrotów. (Identyczny efekt występuje, jeśli ją zakręcimy). 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Wielkie Dzięki za podpowiedź, w pierwszej kolejności wszystko przeczyściłem jeszcze tylko tłumik przedmucham i zobaczę efekty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2016 bjacek nie wiem jak Ci dziękować, ściągnąłem rurke z tlumika i wyczyscilem tą dziurkę, model odpalił od razu bez problemu, smigam na zewnątrz regulować model i posmigac chwilę, Jeszcze raz WIELKIE DZIĘKI! !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Model wyregulowany, wrócił do żywych, Dziekuje i Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjacek Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Super, że pomogło! Dobrej zabawy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 nie pomogło, tylko pomogłeś Był jeszcze problem ze śrubą HS, sama się przestawiała, ale kropeleczka kleju do gwintów rozwiązała problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi