Kamilos Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Witam Nadarzyła mi się okazja na polatanie na klifie, z szybowców mam tylko "uszatka" bez lotek, 1.5m, mógłbym prosić o jakieś wskazówki od starych wyjadaczy dotyczące lotów, startów i lądowań na plaży, na łące za klifem i innych no i oczywiście samych lotów i jakie warunki, prędkość wiatru itd. Będzie to moje pierwsze latanie na klifie latałem już na zboczu ale z dużą asystą doświadczonego modelarza więc wiem tylko jak przy dobrych warunkach utrzymać się w powietrzu (w tedy model praktycznie stał w miejscu lekko przed zboczem).
Kamilos Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Teraz się zastanawiam czy napisałem bez sensu temat że chodzi o to żebym sam spróbował i wyczuł wszystko albo nikt nie wie jak mi to wytłumaczyć .
TommyTom Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 http://www.piotrp.de/MIX/zbocze.htm poczytaj i potem dopytaj
Kamilos Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 17 Sierpnia 2016 No może trochę przesadziłem że prędkość wiatru itd. ale czytałem go dwa razy (na prawdę).Nie no dobra teraz byłem na tym klifie i obyśliłem plan latania jak zacznie dobre wiać to polecę i myślę że jednak wszystko ogarnę jakąś hehe. EDIT.: W końcu wyszło tak że przez cały wyjazd wiało z dużą odchyłką lub w ogóle nie wiało HEHE i nic nie polatałem .
Rekomendowane odpowiedzi