lukas Opublikowano 25 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2007 Witam.Jestem początkujący i mam pewne pytanie> Chodzi o to jak wyważa sie model i co do tego jest potrzebne ?? :oops: Proszę o odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 25 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2007 Potrzebne są 2 palce do podparci amodelu w wyliczonym SC i głowa do myśleni ajak zrobić żeby model podparty w tych punktach był poziomo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diakon Opublikowano 25 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2007 Tutej mosz toki progromik: http://www.piotrp.de/MIX/sp.htm , wroz ze spolszczyniem. Jezd bordzo prosty w łobsłudze. Zajrzyj równiyż tutej: http://www.niedzwiedz100.host.sk/abc/index.html kilka stron skanów "ABC miniaturowego..." , poczytej, dowisz sie wincyj (gdziś tom jezd o tym). :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas Opublikowano 25 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2007 Dzięki za odp ale dalej nie kapuje co potem trzeba zrobić jak znajde SC ?? Linki Diakona mi nie działają .Działa tylko pierwszy ale nie moge wyświetlić tych informacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 25 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2007 wejdź na stonę www.google.pl - tam w okienku wpisz "środek ciężkości w modelu" i naciśnij taką ikonkę (chyba wiesz co to jest ikonka?) na której jest napisane "szukaj" Przeczytaj choćby cztery pierwsze wyniki wyszukiwania!!!!! Później zadawaj pytania!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 25 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2007 Dzięki za odp ale dalej nie kapuje co potem trzeba zrobić jak znajde SC ?? Linki Diakona mi nie działają .Działa tylko pierwszy ale nie moge wyświetlić tych informacji wiesz jak działa waga szalkowa ?? tak samo wyważa się model Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas Opublikowano 25 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2007 Marcin chyba sobie nie poradze w googlach to takie trudne Tak na serio to szukałm w googlach i była jedna stronka z wyważaniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 25 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2007 Ja odniosłem wrażenie że On już wie jak znaleźć środek ciężkości ale nie wie co z nim dalej zrobić gdzie ów środek ciężkości ma się znajdować. Niech poczyta wyników z google - tam jest wszystko co ma wiedzieć na pierwszej stronie wyszukiwań! To jest najodpowiedniejsza metoda znalezienia odpowiedzi na takie pytania a nie pytać zaraz na forum! Marcin chyba sobie nie poradze w googlach to takie trudne Tak na serio to szukałm w googlach i była jedna stronka z wyważaniem No najwyraźniej to baaardzo trudne skoro nie mogłeś tego zrobić. Ale pomogło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 25 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2007 Lukas mała dawka teori. Każdy model ma skrzydła silnik stery i nieszczęsny środek ciężkości potocznie SC. O co chodzi z tym SC? Mianowicie jest to takie miejsce w modelu w ktoym model zawieszony w powietrzu nie bedzie miał tendencji do zmiany swojego położenia. Zazwyczaj SC jest w 1/3 cięciwy płata(skrzydał)Ale nie jest to reguła. Tu artykuł naszego kolegi Plessa http://www.modelarski.net/index.php?option=com_content&task=view&id=145&Itemid=83 Jesłi wyliczysz w komputerze gdzie twój model ma SC to zaznaczasz to namodelu (w dowolny sposó ,podpierasz palczmi w tych miejscach model i sprawdzasz czy model utzrymuje równowagę. Jeśli model przewraca się na przód/tył to dociążasz przeciwstawnącześć kadłuba. [/url] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Opublikowano 25 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2007 mało tego ze nie bedzie zmienial polozenia, on bedzie wracal do poziomu po wytraceniu z równowagi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.