Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jedyne co przychodzi mi do głowy to z zasilacza :) Kup zasilacz na 12 V (Przetwornice). Koniecznie dobierz moc tak żeby zasilacz nie był obciążony na max. Do czego będzie ci potrzebny? Można kupić na allegro taki w zamkniętej obudowie.

Pozdrawiam Rafał

Opublikowano

Do czego potrzebny ? Otóż otrzymałem pakiet z "ładowarką" na 14-11 (V)... Obecnie radzę se tak że idę do garażu i z akumulatora ładuje co jest średnio praktyczne :-) jeśli zajdzie taka potrzeba to jpg. wyśle ale to już najwcześniej jutro :-)

Opublikowano

Ja kupiłem zasilacz do monitora LCD na 12V i chyba z 9A obciąłem wtyczkę i dolutowałem do przewodu gniazda pasujące do ładowarki i tak już jest z 5 lat :)

Pozdrawiam Rafał

Opublikowano

Też używam takiego zasilacza impulsowego do monitora, ale jest mało monitorów na 12V, jak masz minimum zdolności technicznych możesz zrobić taki zasilacz ze starego zasilacza komputerowego ATX. Z reguły wystarczy zewrzeć dwa kabelki, czasem trzeba jakąś żarówką obciążyć linie 5V. Z takiego zasilacza masz 3,3V 5V 12V o dużej wydajności prądowej.

Opublikowano

Ewentualnie można też przerobić zasilacz od xboxa. ;) O... tak...

attachicon.gifxbox.jpg

Takiego używam, spisuje się świetnie ;)

Zgrabny :) mnie wkurzają sztywne kable przy moim zasilaczu. Jak ci się znudzi to pamiętaj o mnie :)

Pozdrawiam Rafał

Opublikowano

A nie prościej kupić ładowarkę procesorową z wejściem 230 VAC?

Dodatkowo, taką ładowarkę bez problemu zasilisz w polu z akumulatora samochodowego.

BTW - akumulator samochodowy też się nadaje jako żródłą zasilania, a jego samego można podładować prostownikiem samochodowym, który ma prawie każdy kierowca.

A jak nie ma, to ma market, albo sąsiad.

Kup np.. popularnego Imaxa B6. I masz dobrą ładowarkę, bezpieczną, radzącą sobie z wieloma typami pakietów.

Grzebanie przy 230 V, rodzi jednak pewne zagrożenia. Zwłaszcza dla osoby młodej.

W dodatku uzyskamy mocną prowizorkę. Ani to będzie piękne, ani wygodne

Opublikowano

Jak do 20W to się nada, jednak apetyt szybko rośnie, parę pozycji niżej na stronie tego sklepu masz zasilacz o wydajności 5A, pięć złotych droższy. Używam takiego od dwóch do ładowania pakietów do piankowców i jest ok.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.