Maciej Mikołajczyk Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Witam, mam pytanie na powyższy temat...Z czego mógłbym sobie zrobić taki adapter 230-12 (V) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafcio321 Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Jedyne co przychodzi mi do głowy to z zasilacza Kup zasilacz na 12 V (Przetwornice). Koniecznie dobierz moc tak żeby zasilacz nie był obciążony na max. Do czego będzie ci potrzebny? Można kupić na allegro taki w zamkniętej obudowie. Pozdrawiam Rafał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej Mikołajczyk Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Do czego potrzebny ? Otóż otrzymałem pakiet z "ładowarką" na 14-11 (V)... Obecnie radzę se tak że idę do garażu i z akumulatora ładuje co jest średnio praktyczne :-) jeśli zajdzie taka potrzeba to jpg. wyśle ale to już najwcześniej jutro :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafcio321 Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Ja kupiłem zasilacz do monitora LCD na 12V i chyba z 9A obciąłem wtyczkę i dolutowałem do przewodu gniazda pasujące do ładowarki i tak już jest z 5 lat Pozdrawiam Rafał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrEryk Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Też używam takiego zasilacza impulsowego do monitora, ale jest mało monitorów na 12V, jak masz minimum zdolności technicznych możesz zrobić taki zasilacz ze starego zasilacza komputerowego ATX. Z reguły wystarczy zewrzeć dwa kabelki, czasem trzeba jakąś żarówką obciążyć linie 5V. Z takiego zasilacza masz 3,3V 5V 12V o dużej wydajności prądowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Za 60zl mozna miec zasilacz 12v 40A. Wystarczy przerobic bardzo prosto zasilacz serwerowy. Sent from my MotoG3 using Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafcio321 Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Ja wybrałem taki zasilacz ze względu na zamknięta obudowę, pracuje w raczej trudnych warunkach Pozdrawiam Rafał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zefirek Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Ewentualnie można też przerobić zasilacz od xboxa. O... tak... Takiego używam, spisuje się świetnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Xbox tez fajny. Kwestia ile pradu potrzeba. Chociaz 200W ladowania to juz sporo. Sent from my MotoG3 using Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafcio321 Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Ewentualnie można też przerobić zasilacz od xboxa. O... tak... xbox.jpg Takiego używam, spisuje się świetnie Zgrabny mnie wkurzają sztywne kable przy moim zasilaczu. Jak ci się znudzi to pamiętaj o mnie Pozdrawiam Rafał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej Mikołajczyk Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 A jakiś stary adapter od routera by się nadał ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafcio321 Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Nie, za mała moc Pozdrawiam Rafał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 1175W łącznie mocy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 A nie prościej kupić ładowarkę procesorową z wejściem 230 VAC? Dodatkowo, taką ładowarkę bez problemu zasilisz w polu z akumulatora samochodowego. BTW - akumulator samochodowy też się nadaje jako żródłą zasilania, a jego samego można podładować prostownikiem samochodowym, który ma prawie każdy kierowca. A jak nie ma, to ma market, albo sąsiad. Kup np.. popularnego Imaxa B6. I masz dobrą ładowarkę, bezpieczną, radzącą sobie z wieloma typami pakietów. Grzebanie przy 230 V, rodzi jednak pewne zagrożenia. Zwłaszcza dla osoby młodej. W dodatku uzyskamy mocną prowizorkę. Ani to będzie piękne, ani wygodne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej Mikołajczyk Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 A taki zasilacz się nada ? ( w sensie żeby nie był jednorazowy ). http://abc-rc.pl/zasilacz-impulsowy-12v-2-5a Dzięki mojej wiedzy obliczylem że potrzebuję max. 20W Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrEryk Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Jak do 20W to się nada, jednak apetyt szybko rośnie, parę pozycji niżej na stronie tego sklepu masz zasilacz o wydajności 5A, pięć złotych droższy. Używam takiego od dwóch do ładowania pakietów do piankowców i jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi