albi78 Opublikowano 17 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 Nie serwa i silnik Tower Pro chodzą normalnie Więc aparatura odbiornik i regulator są raczej OK. Nie wiem co jest jutro spróbuje wymienić silnik na inny i zobaczę jaki będzie efekt... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 18 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 Spróbowałbym przełączyć kąt wyprzedzenia (timing) w regulatorze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio88 Opublikowano 18 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 Ja mialem taki problem gdy odbiornik nie zgrywal sie z nadajnikiem zmienilem odbiornik i bylo wszystko ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
albi78 Opublikowano 18 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 Dziś byłem u sprzedawcy - wymieniłem silnik i wszystko jest OK jak nie będzie wiało to dziś wieczorem będą obloty... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio88 Opublikowano 18 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 Tak na oko taki skłon może być : i wykłon: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
albi78 Opublikowano 18 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 Oj chyba przesadziłem trochę z tym silnikiem - o ile Tower Pro 2410-09 był za słaby na pakiecie 7,4 o tyle EMAX BL 2215/20 ze śmigłem 9x5 trochę mnie przerósł - model zrobił się szybki, a dla mnie za szybki no i skończyło się kolejnym kretobiciem - na szczęście elektronika wyszła bez szwanku a depron do lekkiej poprawki, ale nic co by się nie dało do "kupy" poskładać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio88 Opublikowano 18 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 Ja dalem TP z śmigłem 10x8 :] a E?Max'a chce dac do Aeronki :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 18 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 EMAX BL 2215/20 ze śmigłem 9x5 trochę mnie przerósł to daj 8x4 lub 9x3.8. Ten silnik to trochę monstrualny do tego modelu michcio88, tak na oko to może trochę za dużo, ale potraktuj to jako punkt wyjścia i sprawdź. Potem najwyżej dasz mniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio88 Opublikowano 18 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 oki najwyżej wyciągnę jedna podkładkę :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
albi78 Opublikowano 19 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2008 Powoli zaczyna się tworzyć nowy kadłub do RWD i tu moje pytanie ten kadłub chciałbym okleić taśmą pakową i z tąd pytanie - jak to zrobić "na zakładkę" i jeśli tak to ile założyć, czy na styk ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 19 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2008 zrób na zakładkę, ja dla estetyki nakładam jak najmniej się da, aby tylko się pokryły minimalnie na styk nie zda egzaminu, po krótkim czasie odklei się taśma, powstaną bruzdy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
albi78 Opublikowano 20 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2008 No i po dwóch dniach pracy RWD znów gotowe do oblotów - oklejanie narazie odpuściłem bo w okolicach 3-city taśma pakowa jest tylko szara albo biała więc muszę zamówić takową z netu, chyba ,że ktoś wie gdzie w 3-city kupić kolorową taśmę pakową ?? W chwili obecnej model wygląda tak: Zdjęcie PS: Nie wiem czemu zdjęcie raz się pojawia a raz nie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio88 Opublikowano 20 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2008 No calkiem calkiem :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 20 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2008 No, z tego co widać, kadłub jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
albi78 Opublikowano 21 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2008 Kadłub może i jest OK, ale pilot jest do niczego RWD wylądowało na drzewie - pomyliłem kierunki w locie na siebie - ech aż wstyd się przyznać jak widać godziny w symulatorze mało dały... Ech na szczęście straty prawie żadne więc jak wkleje stery może znów spróbuję. Niemniej wydaje mi się, że model lata dużo lepiej i nie ma tendencji do skręcania, a na pewno nie takie jak wcześniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio88 Opublikowano 21 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2008 pomyliłem kierunki w locie na siebie każdemu może się zdarzyć ja czekam na pogodę i swojego oblatam :] az sie boje trochę :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.