Skocz do zawartości

RWD lata w kółko....

albi78

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie serwa i silnik Tower Pro chodzą normalnie :( Więc aparatura odbiornik i regulator są raczej OK. Nie wiem co jest jutro spróbuje wymienić silnik na inny i zobaczę jaki będzie efekt...

Opublikowano

Dziś byłem u sprzedawcy - wymieniłem silnik i wszystko jest OK jak nie będzie wiało to dziś wieczorem będą obloty...

Opublikowano

Oj chyba przesadziłem trochę z tym silnikiem - o ile Tower Pro 2410-09 był za słaby na pakiecie 7,4 o tyle EMAX BL 2215/20 ze śmigłem 9x5 trochę mnie przerósł - model zrobił się szybki, a dla mnie za szybki no i skończyło się kolejnym kretobiciem - na szczęście elektronika wyszła bez szwanku a depron do lekkiej poprawki, ale nic co by się nie dało do "kupy" poskładać.

Opublikowano
EMAX BL 2215/20 ze śmigłem 9x5 trochę mnie przerósł

to daj 8x4 lub 9x3.8. Ten silnik to trochę monstrualny do tego modelu :lol:

michcio88, tak na oko to może trochę za dużo, ale potraktuj to jako punkt wyjścia i sprawdź. Potem najwyżej dasz mniej.

Opublikowano

Powoli zaczyna się tworzyć nowy kadłub do RWD i tu moje pytanie ten kadłub chciałbym okleić taśmą pakową i z tąd pytanie - jak to zrobić "na zakładkę" i jeśli tak to ile założyć, czy na styk ??

Opublikowano

zrób na zakładkę, ja dla estetyki nakładam jak najmniej się da, aby tylko się pokryły minimalnie

na styk nie zda egzaminu, po krótkim czasie odklei się taśma, powstaną bruzdy :)

Opublikowano

No i po dwóch dniach pracy RWD znów gotowe do oblotów - oklejanie narazie odpuściłem bo w okolicach 3-city taśma pakowa jest tylko szara albo biała więc muszę zamówić takową z netu, chyba ,że ktoś wie gdzie w 3-city kupić kolorową taśmę pakową ??

W chwili obecnej model wygląda tak:

Zdjęcie

PS: Nie wiem czemu zdjęcie raz się pojawia a raz nie...

271ceb1a793130a6.jpg

Opublikowano

Kadłub może i jest OK, ale pilot jest do niczego :( RWD wylądowało na drzewie - pomyliłem kierunki w locie na siebie - ech aż wstyd się przyznać :) jak widać godziny w symulatorze mało dały... Ech na szczęście straty prawie żadne więc jak wkleje stery może znów spróbuję. Niemniej wydaje mi się, że model lata dużo lepiej i nie ma tendencji do skręcania, a na pewno nie takie jak wcześniej

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.