Krzycho Opublikowano 17 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2016 Witam. Dziś po 6 latach chyba się już narobiła drukarka brother dcp j515w. Pewnie przez zamienniki po 2zł przestał działać czarny tusz mimo,że w węrzykach jest on to musi coś być z głowicą. Czy możecie coś polecić koniecznie z Wi-Fi niedrogiego. Drukuje ok 200-300kartek miesięcznie może laserową? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 23 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2016 Musi być kolorowa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 23 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2016 Jeśli może być cz.-b. i nie kolorowe fotografie, to laserówka jest bardzo wydajna. Mam dwie HP LaserJet Professional P 1102w (wireless) a' bodaj 300PLN już ponad 2 lata, i jestem z nich b. zadowolony, z czystym sumieniem mogę polecić ten model. Toner HP85A XXL z proszkiem starcza na naprawdę wiele stron druku A4, i jest nawet niedrogi. Dobry zamiennik to od około 20-30-parę PLN, (oryginalny ~240-270PLN https://www.google.pl/search?q=toner+HP85A&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b&gfe_rd=cr&ei=N2flV_3wHLPb8Ae2hL0I ) i idzie bezproblemowo . Troszkę zagmatwane jest instalowanie WiFi (wiele opcji, w początkowej fazie instalacji trzeba kablem), ale idzie się połapać, najlepiej przeczytać sobie instrukcję przed (po instalacji koniecznie uruchomić ponownie kompa). Jeśli chodzi o atramentówki to niestety im nowszy model to coraz bardziej kapryśny, atramentożerny, i upierdliwy. Niestety producenci "dbając o swój zbyt" produkują coraz bardziej "jednorazówki" z coraz mniejszą wydajnością z magazynka. I to wszyscy, jak wynika z relacji fachmanów z którymi rozmawiałem (chodzi o sprzęt popularny, dla przeciętnego użytkownika). Używałem Canonów od iP2700 do iP7200, i te pierwsze, zwłaszcza model iP4200 były w porównaniu z obecnymi bezproblemowe, łykały prawie wszystko tolerując również zasilanie permanentne z zewnętrznych tanków. Obecne modele strasznie długo się "nastrajają" (nawet kilka minut) wypaprując przy tym mnóstwo atramentu, niby na czyszczenie, sprawdzanie dysz, i tym podobne pierdoły, podrażając bardzo znacznie koszty druku . W dodatku chipy na coraz to mniejszych ze wzrostem modelu kartridżach nie kontrolują już rzeczywistego poziomu atramentu jak niegdyś, tylko (jak słyszałem od speców) zliczają wydrukowane kartki... i po przekroczeniu ustalonej liczby, pomimo tego że jeszcze trochę jest w zbiorniku, wyświetlają jego brak. Blokują przy tym całkowicie wydruk (w starszych modelach najwyżej drukowało bez tego koloru). Nie tolerują też większości zamienników, nawet tych niezłych, sygnalizując alert brak atramentu. W dodatku wydruk tylko czarno biały (np tekst, itp) i tak zużywa kolory, pomimo zastosowania dwóch zbiorniczków, małego i dużego, czarnego atramentu. Generalnie straszne naciąganie klienta na kasę. Nie tylko przez Canona o ile wiem (poczytaj opinie w necie), ale prze wszystkich. Natomiast druk zdjęć na Canonie z oryginalnymi tuszami (lub naprawdę dobrym zamiennikiem, niestety nie każdym), wychodziły idealne, tu muszę Canona za jakość pochwalić. Tyle moje doświadczenia.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzycho Opublikowano 23 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2016 Zamówiłem Canona pixma tylko używaną może pochodzi trochę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 24 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2016 Jaki model? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzycho Opublikowano 24 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2016 MX925 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 24 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2016 Hmmm.. kiedyś ktoś przestrzegał mnie przed kupowaniem "kombajnów" bo: "jak padnie ci jedno, to nie będziesz miał wszystkich", ale to może już nieaktualne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzycho Opublikowano 24 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2016 Używana więc nigdy nie wiadomo ile pochodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RCmichal Opublikowano 13 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 Może trochę późno, ale ... ja polecam drukarki brother. Mamy już 2 ze 2-3 lata i działają bez problemy a drukujemy sporo. Tusze mega mega tanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzycho Opublikowano 14 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2016 Mi po 6 latach siadła. Dobre są. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi